PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19072/tyzden_dobrovolnictva_2020.html

Týždeň dobrovoľníctva 2020

Aj v tomto roku pripravujeme Týždeň dobrovoľníctva 2020. Podujatie, ktorého súčasťou sa môžete stať aj VY: školy, KC, štátne i neštátne organizácia, CVČ, kluby mladých a podobne.

Vytvorte pre ľudí ponuku dobrovoľníckych aktivít, do ktorých by sa mohli priamo zapojiť a pomôcť vám. Vy najlepšie viete, čo u vás treba zlepšiť, zmeniť a v čom vám môžu pomôcť práve dobrovoľníci. Mnohí sú naklonení pomáhať, len ich pozvite.

V termíne od 16. – 22. septembra 2020 (od stredy do utorka) sa v celkom Prešovskom kraji môžu študenti, občania, kamaráti, skupina dobrovoľníkov zapojiť a pomôcť tam, kde ich organizácie radi privítajú.

POKYNY K PRIHLÁSENIU ORGANIZÁCIÍ:
1) Prihláste sa na spoločnej webstránke, ktorá slúži pre registráciu organizácií z celého Slovenska. Prihlasovanie cez stránku www.tyzdendobrovolnictva.sk je spustené už od pondelka 15. júna 2020 - 30. augusta 2020.
2) Organizácia sa prihlási len 1x, pričom môže zadať viacero dobrovoľníckych aktivít. Môže ísť o Deň otvorených dverí, diskusiu, brigádu, ale aj činnosti s klientmi, či ich sprevádzanie, alebo iné osvedčené činnosti.
3) Prihláseným organizáciám, ktoré využijú možnosť a prihlásia sa aj na portál: https://www.dobrovolnictvopo.sk/
pošleme pozvánku na prípravné stretnutie, ktoré je naplánované na začiatok septembra. Jeho cieľom bude zodpovedanie všetkých Vašich otázok, poskytnúť propagačné plagáty, spresniť podmienky spolupráce a ďalšej pomoci.
4) Pre dobrovoľníkov a širokú verejnosť sa prihlasovanie na dobrovoľnícke aktivity spustí od konca augusta rovnako na stránke www.tyzdendobrovolnictva.sk.

Link na video https://youtu.be/4_nazmGuMms

 
11.8.2020 | Autor: Prešovské dobrovoľnícke centrum - o.z. | Spoločnosť | čítané: 1172 krát