Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Vínna Špacírka. Dvojdňová špacírka sa bude konať začiatkom septembra

Podujatie venované degustácií vína, no i dobrému jedlu nadväzuje na známy Festival dobrej chuti, ktorý sa každoročne konal práve začiatkom septembra v centre mesta Prešov.

„Festival dobrej chuti sme organizovali v Prešove sedem krát. Bol zameraný na rôzne špeciality národných kuchýň a ochutnávku domácich a zahraničných vín. Po tie roky sa tu stretli producenti z viacerých krajín, vystavovatelia, či odborníci na gastronómiu a vinárstvo.“ uvádza Jozef Chomanič, organizátor podujatia.

Vínna Špacírka sa bude konať 3. a 4. septembra od 11:00 v uličke medzi ulicou Hlavnou 64 a Slovenskou 9 v Prešove, pre miestnych známou ako Družstevný dvor, či teraz prevádzkou Mamila 2. Vysvetľuje Jozef Chomanič: „Zvolili sme tento priestor, kvôli dobrej polohe pre jednotlivé degustačné stánky a ulička aj navodzuje názov podujatia.“ Vstup na špacírovanie je voľný, za degustáciu sa bude platiť tradične Prešovským dukátom, ktorý sa dá vymeniť na mieste. Pripravené budú vína z rôznych oblastí. „Snažíme sa dať informáciu o tom, že vinárstvo žije, že výrobcovia sú v ťažkej situácií, no nie sú na kolenách.“ hovorí jeden z vystavovateľov Dušan Hažír, majiteľ Múzea vín v Prešove. Múzeum vín organizuje medzinárodnú prehliadku vín Muvina, no ako dodáva Dušan Hažír z tohtoročnej sa na Vínnu Špacírku víťazné vína ešte nedostanú: „Táto súťaž sa uzatvára až koncom septembra. Budeme však prezentovať tie najlepšie vína z minulých ročníkov. Nebudeme prezentovať jedného výrobcu, ale záujemcovia budú môcť ochutnať rôzne štýly, úrovne, kvality, krajiny a technológie výroby vína.“

Okrem uličky sa Vínna Špacírka koná aj v priestoroch terasy a podniku Mamila, kde si špacírujúci môžu dopriať niečo pod zub. „Okrem degustácie, máme pripravený aj program, či súťaže pre návštevníkov. To však prezradíme tesne pred podujatím. Veď aká by to bola špacírka bez prekvapenia.“ tajomne naznačuje organizátor podujatia Jozef Chomanič.

 Miesto konania: Mamila2 – ulička medzi Hlavná 64, alebo Slovenská 9
 Vstup: Voľný
 Organizator: W-ECOPOWER s.r.o.

Vínna Špacírka terasa- Mamila
Vínna Špacírka vstup  Hlavná 64
Vínna Špacírka vstup  Hlavná 64
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK