Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Od 1.9.2020 budú spustené semafory na križovatke Štefánikova – Grešova – Masarykova – Hlavná. Na pôvodné trasy sa vrátia aj linky MHD

Zmodernizované semafory na križovatke ulíc Štefánikova - Grešova - Masarykova - Hlavná budú v prevádzke od 1. septembra. S prvým školským mesiacom sa vrátia na svoje pôvodné trasy aj linky MHD č. 29, 32 a 32A.

Od 1. septembra 2020 bude sprevádzkovaná zmodernizovaná cestná dopravná signalizácia na križovatke ulíc Štefánikova – Grešova – Masarykova – Hlavná, aj novovybudovaná cestná dopravná signalizácia pre chodcov na Hviezdoslavovej ulici a tiež cestná dopravná signalizácia pre chodcov na Okružnej ulici. Signálny plán cestnej dopravnej signalizácie na križovatke ulíc Okružná a Požiarnická sa vráti do svojho pôvodného režimu. Od rovnakého dátumu začnú premávať po uliciach Štefánikova a Hviezdoslavova aj linky MHD. Na svoje pôvodné trasy sa tak vrátia linky č. 29, 32 a 32A.

Chodníky na Štefánikovej a Hviezdoslavovej ulici sú už otvorené, na ulici Biskupa Gojdiča je dočasne vytvorený koridor pre peších, ktorý im umožňuje prístup do Hotela Bélier a jeho reštaurácie, a tiež prístup do budovy Gréckokatolíckej teologickej fakulty. Tento koridor však nie je otvorený v neskorých večerných a nočných hodinách a počas realizácie pokládky dlažby.

Mesto Prešov zároveň informuje, že od ukončenia uzávierky ulíc Štefánikova a Hviezdoslavova dôjde k zjednosmerneniu ulice Janka Borodáča v smere od Pavlovičovho námestia na Štefánikovu ulicu. Touto zmenou organizácie dopravy sa zrealizuje zokruhovanie cestnej premávky po uliciach Hviezdoslavova, Janka Borodáča a Štefánikova a vytvoria sa aj parkovacie miesta na jednosmerných častiach Hviezdoslavovej ulice a ulice Janka Borodáča. Uľahčí sa tak parkovanie obyvateľom tejto lokality, ale aj klientom Finančnej správy a vodičom, ktorí privážajú a odvážajú deti navštevujúce Evanjelickú spojenú školu Prešov.

Uzávierka ulíc Štefánikova, Hviezdoslavova a Biskupa Gojdiča sa predlžuje najneskôr do 31.8.2020 pre kolaudačné konanie cestnej komunikácie, spevnených plôch, svetelnej križovatky a verejného osvetlenia (v zmysle stavebného povolenia pre stavbu OC Forum a príslušných lehôt).

Mohlo by Vás zaujímať
Zmena organizácie dopravy v Prešove počas uzávierky mosta na ulici Lesík delostrelcov
Mesto Prešov informuje všetkých účastníkov cestnej premávky o zmene organizácie dopravy v meste Prešov pre začínajúcu sa rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov od 16. marca 2024 od 5:00 hod.
Cyklistický chodník a chodník pre peších na Rusínskej ulici budú uzavreté
Mesto Prešov informuje občanov o čiastočnej uzávierke cyklistického chodníka a chodníka pre peších na Rusínskej ulici. Pre rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov budú chodci a cyklisti presmerovaní na protismerný chodník.
Predajňa cestovných lístkov Družba bude dočasne zatvorená
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že predajňa cestovných lístkov Družba na Námestí Kráľovnej pokoja bude dočasne zatvorená.
DPMP ruší dopravnú obsluhu závodu BOSCH
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK