Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Dlho očakávané a dva krát preložené Majstrovstvá Slovenska sa nakoniec vydarili na výbornú!

Kvôli epidémii sa šampionát posunul až na netradičný termín 15. augusta, ale o to viac mali športovci čas na prípravu a lepšiu regeneráciu.

Organizátor a tréner prešovských armwrestlerov Gabriel Harčarik zvládol šampionát veľmi profesionálne a aj ako komentátor by sa určite nestratil.
Boli sme svedkami ťažkých a napínavých zápasov a mnohí športovci príjemne prekvapili. Najväčším prekvapením v juniorskej kategórii 21 r. , do 70 kg, bol Marcus Hanzel (AWK Bratislava), ktorý zvíťazil nad Stanislavom Richterom (AWK BULL TEAM ORAVA). „Posledným krát som súťažil pred 2 rokmi na Majstrovstvách Slovenska. Mal som pauzu a teraz som pred týmto šampionátom potrénoval 3 týždne.“ Takto sa vyjadril Marcus hneď po tom, čo sa stál juniorským majstrom Slovenska. Je to neuveriteľné, ale zvíťaziť po takej krátkej príprave je veľmi obdivuhodné a gratulujeme!

Prvý krát sa otvárala aj kategória juniori do 15 rokov a mali sme aj slušnú účasť. Medzi juniorkami sa prvý krát predstavili Denisa Barošová (AWK Prievidza) a Michaela Brnová (AWK Prievidza). Aj v tejto na prvý pohľad ľahkej kategórii sme videli pekné zápasy. Deniska zvíťazila a mohla si tak prvýkrát zažiť ako chutí víťazstvo. V juniorskej kategórii do 15 rokov vyhral Nino Kontina (AWK Myjava), ktorý sa úspešne popasoval s domácim pretekárom Matthiasom Ciszewskim (AWK Prešov). Všetkým dievčatám a chlapcom v tejto kategórii ďakujeme za odhodlanie a chuť súťažiť a do ďalších súťaží želáme hlavne motiváciu a silu!

6x zlato pre Barošovcov!
Väčšina rodičov svojim deťom príde len fandiť, no v prípade tejto rodiny to tak neplatí a tu máme jasný dôkaz z Prievidze. Dievčatá juniorky, Denisa (do 15 r.) a Dominika (kategória 18 r. , nad 60 kg) svoju kategóriu vyhrali na obe ruky a 2 zlaté medaily si odniesol aj ich otec Peter, v kategórii muži masters do 90 kg. Gratulujeme k takému krásnemu rodinnému úspechu!

Prešovčania si odniesli spolu 37 medailí!
Najúspešnejším klubom tohto podujatia sa stal AWK Prešov, ktorí spolu vybojovali 37 medailí, čo je o 7 medailí viac ako minulého roku. Prešovčania cítili domáce zázemie a určite im dodalo silu to, že ich prišli povzbudiť kamaráti aj rodina. „Snažil som sa urobiť najlepšiu súťaž akú viem hlavne pre vás, aby ste mali opäť veľkú chuť súťažiť a bojovať. Aj v živote budete raz vyhrávať, raz prehrávať, ale nezabúdajte bojovať, hľadať nové výzvy a tešiť sa z toho, čo ste dosiahli. Ja sa v prvom rade teším z vás a som na vás hrdý! Sme najlepší team na SLOVENSKU nie len preto, že sme vyhrali neuveriteľných 37 medailí (minulý rok 30!) ale za to, že každý člen klubu nejakým svojím kúskom prispieva k tomu, že fungujeme ako celok a ako ste aj včera pomáhali spolupracovali na MSR.“ Takto povzbudil svojich zverencov Gabriel Harčarik.

Druhým úspešným klubom, ktorí vybojoval spolu 24 medailí, bol AWK KASPRO SECURITY BUL TEAM ORAVA a darilo sa aj v klube AWK Myjava, kde spolu vybojovali 16 medailí.

Najlepšie na koniec!
O najzaujímavejšie a najnapínavejšie zápasy sa postaral Peter Kasan (AWK KASPRO SECURITY BUL TEAM ORAVA), ktorý sa za súťažný stôl vrátil po 6 rokoch a stal sa dvojnásobným vicemajstrom Slovenska v kategórii muži do 100kg. Diváci na konci zažili pravú atmosféru napínavých zápasov medzi Petrom Kasanom a Petrom Čelešom (AWK Myjava) v pravačke a Peter Kasan takisto potrápil v ľavačke aj Jozefa Šufliarskeho (AWK Zvolen). Veľká gratulácia patrí týmto borcom a ďakujeme za super športový zážitok.

Medzi ženami na obidve ruky, tituly obhájili Lucia Debnárová (ŠK Lucia Debnárová) v kategórii ženy do 65 kg, Rebeka Martinkovičová (AWK Kráľová Pri Senci) v kategórii ženy do 75 kg a Barbora Bajčiová (AWK KASPRO SECURITY BUL TEAM ORAVA) v kategórii ženy nad 75 kg. GRATULUJEME!
„Táto súťaž je moja posledná, ktorú som organizoval, pretože momentálne už nie som vo výkonnom výbore a mojou prioritou bude odteraz výstavba domu, čo mi zaberie množstvo času, ale som rád pretože to robím pre svoju rodinu. No zároveň viem, že v asociácii sú ľudia, ktorí naďalej budú šport posúvať na čo najvyššiu úroveň a ak budem môcť rád im pomôžem. Ďakujem všetkým členom klubu AWK prešov, ktorí mi pomohli s organizáciou súťaže, lebo bez nich by to nebolo takéto skvelé podujatie. Ďakujem aj asociácii SAPR a ostatným ľuďom, ktorí prispeli. Som veľmi šťastný a vďačný.“ Dodal na záver Gabriel Harčarik.

Boli sme svedkami naozaj vydareného šampionátu. Organizačne bola súťaž výborne zvládnutá, športovci si aj vďaka sponzorom odniesli krásne medaile a tričká vyrobené presne na túto príležitosť. Ďakujeme, všetkým športovcom gratulujeme a určite na tento šampionát budeme ešte dlho spomínať.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK