Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Viac než 550 bajkerov si prišlo zmerať sily na MTB maratón Horal v seriáli ŠKODA BIKE OPEN TOUR

Najprestížnejšie preteky horských bicyklov na Slovensku, ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2020, majú za sebou ďalší úspešný diel. Po online výzvach, ktoré nahradili klasické preteky počas obmedzení súvisiacich s koronavírusom, si mohli bajkeri konečne vysadnúť na svoj bicykel a skupinovo pretekať v nádhernej prírode v okolí Královej hole. MTB maratón Horal prilákal celkovo až 554 profesionálnych aj hobby bajkerov, pričom najmladší z nich mal necelý rok. Organizátori už tradične pokračovali v zelenom prístupe pri pretekoch, vďaka čomu sa preteky darí organizovať ešte ekologickejšie.

Augustový štart ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2020 vo Svite si nenechalo ujsť viac než 550 pretekárov. Najmladší účastník tohtoročného MTB maratónu Horal mal pritom iba 11 mesiacov, najstarší 73 rokov, čo ukazuje, že tieto preteky sú naozaj pre všetkých náruživých bajkerov. Rodiny s deťmi si mohli užiť jednoduchšiu trať ŠKODA FAMILY. Mladí pretekári tak zažili atmosféru skutočných profesionálnych pretekov na vlastnej koži. Okrem slovenských cyklistov nechýbali na pretekoch ani návštevníci z Talianska či Rumunska.

Pohodlie a zábava v cieli
Od minulého roka sa organizátori starajú aj o zvýšený komfort pretekárov. Bajkeri na všetkých pretekoch ocenili sprchy či cykloumyváreň, ktorá priemerne obslúžila 250 bicyklov. Návštevníci sa mohli posilniť v stánkoch s občerstvením. Deti sa zároveň vybláznili vo fun zóne či pri množstve sprievodných akcií.

Ekologický prístup aj napriek špeciálnym opatreniam
Jedným z najväčších potešení pretekov ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2020 je pohyb v nádhernej prírode. Aby sme prírodu zachovali krásnu aj pre ďalšie generácie, organizátori zvolili zelenší prístup počas celého priebehu série. Aj keď jednorazové obaly či riady nebolo možné kompletne vylúčiť kvôli bezpečnostným nariadeniam z dôvodu prebiehajúcej koronakrízy, organizátor zbieral odpady do textilných vakov. Počas pretekov sa tak podarilo týmito opatreniami a aj vďaka ústretovosti návštevníkov radikálne znížiť množstvo odpadu. Organizátori, samozrejme, nezabudli ani na čistenie trate a celého priestoru, v ktorom preteky prebehli.

Seriál ŠKODA BIKE OPEN TOUR sa počas svojej existencie vypracoval na prestížne a najvýznamnejšie preteky pre MTB bajkerov z radov profesionálov, amatérov i hobby cyklistov na Slovensku. V roku 2020 prebieha už siedmy ročník série, ktorá odštartovala už v apríli a trvá až do septembra. Rovnako ako minulý rok je v popredí ekologický prístup a rodinná atmosféra. Podujatia sú otvorené pre všetkých fanúšikov horskej cyklistiky – prihlásiť sa tak môžu nielen profesionálni cyklisti a amatéri, ale aj hobby bajkeri. Preteky sú zároveň pripravené tak, aby ponúkli možnosť zapojiť sa naozaj všetkým, preto sú k dispozícii rôzne vekové a výkonnostné kategórie.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK