PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19110/presovske_skoly_otvorili_svoje_brany-_primatorka_sa_prihovorila_skolakom_cez_socialne_siete.html

Prešovské školy otvorili svoje brány, primátorka sa prihovorila školákom cez sociálne siete

Školský rok 2020/2021 sa začal 2. septembra 2020 vo všetkých 12 základných školách, 20 materských školách, 3 základných umeleckých školách a ABC centre voľného času v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov. Na každej škole sú zavedené sprísnené hygienické opatrenia v zmysle usmernenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Do prešovských škôl nastúpilo spolu 7 082 žiakov (z toho 794 prvákov) a 2 158 škôlkarov. Prešovským školákom sa prihovorila primátorka Andrea Turčanová prostredníctvom sociálnych sietí.

Milí školáci,

nakoľko koronavírus ešte stále nemáme pod kontrolou a na školách platia sprísnené bezpečnostné pravidlá, nemôžem sa zúčastniť otvorenia školského roka spolu s Vami, a preto sa Vám netradične prihováram iba prostredníctvom internetu.

Je 2. september, a to znamená, že musíte vymeniť pohodlie voľných dní za školské lavice. Zvykne sa hovoriť, že prázdniny zbehli ako voda a ja mám pocit, že ani tento raz tomu nebolo inak. Verím, že máte množstvo zážitkov, o ktoré sa chcete podeliť so svojimi spolužiakmi, na ktorých ste sa iste už tešili. Zároveň stojíte na prahu nového školského roka, ktorý predstavuje ďalšiu etapu Vášho života. Tento rok však bude iný ako tie predošlé. Niektorí z Vás si už v júni vyskúšali vyučovanie s rúškami a je nemenej dôležité, aby ste ich nosili aj teraz. Platí to predovšetkým pre starších žiakov, ktorí majú nosenie rúšok povinné. Nezabúdajte však ani dodržiavať potrebnú hygienu a byť ohľaduplní k sebe aj k Vašim učiteľkám a učiteľom. Želám Vám veľa úspechov a spokojnosti z dosiahnutých výsledkov.

Andrea Turčanová, primátorka mesta Prešov

Rezort školstva pripravil pre školy a školské zariadenia manuály, ktoré upravujú organizáciu a podmienky výchovy a vzdelávania pre školský rok 2020/2021. Odporúčané pravidlá mesto Prešov v plnej miere zavádza do praxe, pričom školská dochádzka je od septembra povinná. Viac informácií sa dočítate tu:

https://www.presov.sk/oznamy/mesto-presov-otvori-2-septembra-vsetky-zakladne-materske-a-umelecke-skoly.html

 
3.9.2020 | Pridal: Redakcia PIS | Vzdelávanie a školstvo | čítané: 827 krát