Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Prešovskí mestskí policajti dohliadajú na bezpečnosť školákov na cestách

So začiatkom nového školského roka sa vrátili na priechody pre chodcov pri základných školách mestskí policajti. Tí každé ráno dohliadajú na to, aby sa žiaci bezpečne dostali na vyučovanie, najmä v čase dopravnej špičky.

Mesto Prešov má vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti 12 základných škôl. Viaceré z nich sa nachádzajú v blízkosti frekventovaných ciest, na ktorých je v ranných hodinách zhustená premávka. Mesto preto v snahe predchádzať nebezpečným situáciám na cestách, posiela do terénu mestských policajtov, ktorí asistujú žiakom pri prechádzaní cez priechody pre chodcov.

Túto činnosť zabezpečuje každé ráno počas dní školského vyučovania 8 až 10 mestských policajtov, ktorí pomáhajú malým aj väčším školákom bezpečne sa dostať do školy. Mesto má vytypovaných 4 až 5 najfrekventovanejších priechodov pre chodcov, ktoré sa nachádzajú v blízkosti základných škôl, kde príslušníci mestskej polície asistujú žiakom pri prechádzaní cez cestu medzi 7:30 až 8:00 hod.

Činnosť mestskej polície na priechodoch pre chodcov sa stala v Prešove už zaužívaným zvykom nie len na začiatku septembra, ale počas celého školského roka. Mesto však zároveň apeluje aj na vodičov motorových vozidiel, aby v blízkosti škôl a školských zariadení zvýšili opatrnosť a prispôsobili tomu aj svoju jazdu autom.

Mohlo by Vás zaujímať
Zmena organizácie dopravy v Prešove počas uzávierky mosta na ulici Lesík delostrelcov
Mesto Prešov informuje všetkých účastníkov cestnej premávky o zmene organizácie dopravy v meste Prešov pre začínajúcu sa rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov od 16. marca 2024 od 5:00 hod.
Cyklistický chodník a chodník pre peších na Rusínskej ulici budú uzavreté
Mesto Prešov informuje občanov o čiastočnej uzávierke cyklistického chodníka a chodníka pre peších na Rusínskej ulici. Pre rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov budú chodci a cyklisti presmerovaní na protismerný chodník.
Predajňa cestovných lístkov Družba bude dočasne zatvorená
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že predajňa cestovných lístkov Družba na Námestí Kráľovnej pokoja bude dočasne zatvorená.
DPMP ruší dopravnú obsluhu závodu BOSCH
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK