Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Aktuality o prešovskej MHD odteraz nájdete v novej info sekcii na stránke DPMP

Dopravný podnik mesta Prešov spustil na svojej web stránke novú informačnú sekciu. Cestujúci tu nájdu rôzne užitočné informácie a články o aktuálnych zmenách v MHD, či pripravovaných novinkách.

Na internetovej stránke Dopravného podniku mesta Prešov www.dpmp.sk pribudla nová sekcia s názvom Informácie z podniku. Cieľom je sprehľadniť a sprístupniť aktuality týkajúce sa cestovania v mestskej hromadnej doprave, ktoré budú odteraz zhromaždené na jednom mieste. Cestujúci sa tu však dočítajú napríklad aj o dôvodoch premenovania niektorých zastávok alebo o prípravách na kúpu nových autobusov.

Vozový park MHD v Prešove by mohli doplniť nové autobusy a elektrobusy
V súčasnosti prebieha proces verejného obstarávania na dodávku piatich elektrobusov, ktoré nahradia najstaršie midibusy. Zároveň sa obstaráva aj 15 dieselových autobusov (5 štandardných a 10 kĺbových), ktorých dodávka by značne omladila a stabilizovala vozový park. Verejné obstarávanie je však administratívne a časovo náročný proces, a preto prosíme cestujúcich o trpezlivosť. Prešovský dopravný podnik má vo svojom vozovom parku 7 autobusov z Bratislavy, ktoré v auguste začali lakovať. Už čoskoro tak všetky budú jazdiť po meste v prešovských farbách.

Dopravný podnik mesta Prešov začal s renováciou označníkov na zastávkach

Označníky na zastávkach MHD, na ktorých sa nachádzajú informácie o odchodoch jednotlivých spojov, sa neraz stávajú terčom útokov vandalov. Tí strhávajú cestovné poriadky, ničia plexisklá a prelepujú dôležité informácie rôznymi nálepkami. Viaceré označníky v centre mesta preto čaká renovácia. Vymenia sa na nich plexisklá, opravia sa odpadkové koše, pribudne nový náter, a taktiež nové označovacie tabule s číslami liniek. Renováciou postupne prejdú označníky na zastávkach Poliklinika, Trojica, Na Hlavnej, Divadlo J. Záborského, Veľká pošta a Čierny most. Okrem týchto zastávok dostanú nový šat aj označníky na zastávke Centrum a Múzeum Solivar.

Viac užitočných informácií sa dočítate na www.dpmp.sk .

Mohlo by Vás zaujímať
Aktualizácia dopravných obmedzení v meste
V Prešove dochádza k aktualizácii súčasných dopravných obmedzení v súvislosti s rekonštrukciou mosta na Lesíku delostrelcov. Do premávky sú zavádzané postupne od pondelka 15. 4. 2024. Sú výsledkom niekoľko-týždňového zberu dát a hľadania možností zefektívnenia premávky počas trvania stavebných prác.
Sekčovská ulica bude čiastočne uzavretá
Mesto Prešov informuje vodičov o čiastočnej uzáverke Sekčovskej ulice v termíne od 22. do 26. apríla pre výkopové práce.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK