Utorok, 04. jún 2024
Meniny má Lenka | zajtra Laura

Aktuality o prešovskej MHD odteraz nájdete v novej info sekcii na stránke DPMP

Dopravný podnik mesta Prešov spustil na svojej web stránke novú informačnú sekciu. Cestujúci tu nájdu rôzne užitočné informácie a články o aktuálnych zmenách v MHD, či pripravovaných novinkách.

Na internetovej stránke Dopravného podniku mesta Prešov www.dpmp.sk pribudla nová sekcia s názvom Informácie z podniku. Cieľom je sprehľadniť a sprístupniť aktuality týkajúce sa cestovania v mestskej hromadnej doprave, ktoré budú odteraz zhromaždené na jednom mieste. Cestujúci sa tu však dočítajú napríklad aj o dôvodoch premenovania niektorých zastávok alebo o prípravách na kúpu nových autobusov.

Vozový park MHD v Prešove by mohli doplniť nové autobusy a elektrobusy
V súčasnosti prebieha proces verejného obstarávania na dodávku piatich elektrobusov, ktoré nahradia najstaršie midibusy. Zároveň sa obstaráva aj 15 dieselových autobusov (5 štandardných a 10 kĺbových), ktorých dodávka by značne omladila a stabilizovala vozový park. Verejné obstarávanie je však administratívne a časovo náročný proces, a preto prosíme cestujúcich o trpezlivosť. Prešovský dopravný podnik má vo svojom vozovom parku 7 autobusov z Bratislavy, ktoré v auguste začali lakovať. Už čoskoro tak všetky budú jazdiť po meste v prešovských farbách.

Dopravný podnik mesta Prešov začal s renováciou označníkov na zastávkach

Označníky na zastávkach MHD, na ktorých sa nachádzajú informácie o odchodoch jednotlivých spojov, sa neraz stávajú terčom útokov vandalov. Tí strhávajú cestovné poriadky, ničia plexisklá a prelepujú dôležité informácie rôznymi nálepkami. Viaceré označníky v centre mesta preto čaká renovácia. Vymenia sa na nich plexisklá, opravia sa odpadkové koše, pribudne nový náter, a taktiež nové označovacie tabule s číslami liniek. Renováciou postupne prejdú označníky na zastávkach Poliklinika, Trojica, Na Hlavnej, Divadlo J. Záborského, Veľká pošta a Čierny most. Okrem týchto zastávok dostanú nový šat aj označníky na zastávke Centrum a Múzeum Solivar.

Viac užitočných informácií sa dočítate na www.dpmp.sk .

Mohlo by Vás zaujímať
Dôjde k uzávierke Vajanského a čiastočnej uzávierke Lesíku delostrelcov
Z dôvodu odstránenia havarijného stavu kanalizácie na uliciach Lesík delostrelcov a Vajanského dôjde od 4. 6. 2024 (od 8:00 hod.) do 30. 6. 2024 k celkovej uzávierke Vajanského ulice a čiastočnej uzávierke na ulici Lesík delostrelcov.
Na cestách pribudnú od 27.5. dve obmedzenia
Prešovčania sa musia od pondelka 27. mája 2024 pripraviť na dve dočasné obmedzenia. Jedno pribudne na Levočskej ulici a práce obmedzia dopravu aj na ulici Zborovská.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK