PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19157/tatran_presov_s_12-golovym_vitazstvom.html

Tatran Prešov s 12-gólovým víťazstvom

Aj svoj prvý zápas na palubovke súpera v úvode Slovnaft handball extraligy zvládli hádzanári Tatrana Prešov bez vážnejších problémov. V zápase 3. kola súťaže zvíťazili nad tímom ŠKP Bratislava 34:22 (19:7). Najviac gólov v drese Tatrana strelil v tomto stretnutí Oliver Rábek, ktorý zaznamenal sedem presných zásahov.

Po troch kolách majú zverenci Slavka Golužu na svojom konte plný počet šiestich bodov a sú na čele extraligovej tabuľky.

Gólový účet duelu v Bratislave otvoril už v prvej minúte Rečičár a hoci domáci Mikéci gólovo kontroval a v 7. minúte ďalší exPrešovčan Rešovský ešte znížil na 2:3, v ďalšom priebehu už zelenobieli potvrdzovali úlohu jasného favorita. Štvrtý Rábekov gól priniesol na začiatku druhej polovice prvého polčasu náskok 11:4 a už v 19. minúte bol rozdiel v skóre dvojciferný, keď Santos zvyšoval na 14:4. V záverečnej desaťminútovke tímy gólov zmĺkli a do kabín napokon odchádzali zverenci Slavka Golužu po góle Michalku v úplnom závere s 12-gólovým náskokom.

Druhý polčas začali dvoma gólmi domáci a naznačilo to aj smerovanie zvyšku zápasu. Hostia, vedomí si svojho náskoku, už nepredviedli tak suverénne predstavenie ako v prvej tretine zápasu a súperovi dokonca dovolili v 51. minúte znížiť rozdiel na osem gólov (20:28). V závere zápasu však Tatran opäť dokázal natiahnuť rozdiel na konečných 12 gólov a pripísal si tretie víťazstvo v súťaži.

„Prvý polčas bol v poriadku. Dobre sme bránili, mali sme veľa dobrých útokov. Druhý polčas sme skúšali nové formácie a nebol taký dobrý ako prvý. Na konci ale môžeme byť spokojní s víťazstvom, " uviedol Slavko Goluža, tréner Tatrana.

Najbližšie sa Tatran v najvyššej domácej súťaži predstaví v 4. kole v domácej Tatran handball aréne, kde v sobotu 26. septembra o 18. hodine privítajú vo východniarskom derby Košice Crows.

Zdroj: Tatran Prešov, www.tatranpresov.sk

 
21.9.2020 | Pridal: Redakcia PIS | Šport | čítané: 1077 krát