Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Prešovský filmový festival Pocity Film 2020 sa napriek obmedzeniam uskutoční

11. ročník filmového festivalu POCITY FILM sa napriek prísnym obmedzeniam a zmenám v programe uskutoční v plánovanom termíne. Festival sa bude konať od 8. do 13. októbra vo veľkokapacitných premietacích sálach Kina Scala a multiplexu Cinemax.

Z dôvodu reštrikcií uvalených na organizovanie kultúrnych podujatí sa festival bude tento rok niesť v komornej atmosfére. Aktuálne nariadenia povoľujú v kine maximálne 50 divákov, takisto platí zákaz konzumácie jedla či nápojov na podujatiach. Pôvodne sa mal festival odohrávať aj v Sklade hudby Stromoradie a v malej dvadsať miestnej sále Panorámka v kine Scala. Z dôvodu bezpečnosti sa festival bude konať výhradne vo veľkých premietacích sálach. Kapacita kina Scala prevyšuje povolený počet divákov sedemnásobne.

Diváci neuvidia dva pôvodne avizované filmy - Služobníci a Krajina ve stínu . V prípade už zakúpených vstupeniek na tieto zrušené premietania budú divákom vrátené peniaze. Ostatné zmeny v programe sa týkajú premietacích miest a časov. Zo siedmych festivalových dní je šesť. Malí i veľkí diváci budú mať možnosť vidieť od štvrtka do utorka devätnásť precízne vybraných dlhometrážnych filmov rozdelených do piatich sekcií. Sekcia Naše pocity je zameraná na domácu kinematografiu, Pocity susedov zaostrí tento rok na českú kinematografiu, ďalšími sekciami sú Pocity zo sveta , Pocity deťom a Ozveny Febiofestu -medzinárodného festivalu filmových klubov.

Obmedzenia nám veľmi výrazne zredukovali osobnú účasť filmových tvorcov, nebude to však úplne bez nich. Vážime si to, keďže kinosály zostanú nenaplnené. Účasť prisľúbili hlavní protagonisti filmov Raj na zemi - Andrej Bán a Zlatá zem - Roland Noga.

V programe ostáva aj jedna z najočakávanejších projekcií - Punk je hned! sprevádzaná živou hudobnou improvizáciou gitarového experimentátora a skladateľa Davida Kollara . Ocenenie pre Davida Kollara za najlepšiu filmovú hudbu za rok 2019 od Slovenskej filmovej a televíznej akadémie je najlepšou pozvánkou prísť a vychutnať si Davidovo umenie naživo.

Veríme, že milovníci filmu do kín prídu a odnesú si so sebou silné zážitky, ktoré v nich budú ešte dlho dozrievať. My robíme všetko preto, aby to bolo možné. Záleží nám na tom, aby sa diváci počas celej návštevy festivalu cítili príjemne a bezpečne. Tešíme sa na stretnutie s nimi.

Kompletný aktualizovaný program festivalu nájdete na stránke: pocityfilm.sk

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK