PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19201/presovski_volejbalisti_v_bitke_o_vychod_zdolali_kosice_3-1-_uspesny_debut_kardosa.html

Prešovskí volejbalisti v bitke o východ zdolali Košice 3:1. Úspešný debut Kardoša

Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov zaznamenali úspešný vstup do extraligovej sezóny 2020/21. V jedinom sobotňajšom zápase 2. kola vyhrali zverenci Mareka Kardoša vo východniarskom derby nad VK KDS Šport Košice 3:1. Kardoš tak zaznamenal víťazný debut na lavičke Šarišanov.

Prešov si hneď v úvode vypracoval náskok a prvý set vyhral hladko 25:17. V druhom dejstve mali navrch hostia, Prešov viedol len v polovici setu 16:14, ale druhú polovici zvládli lepšie Košičania a vyrovnali.
V treťom sete vyhrával Prešov 16:8, ale Košice manko zmazali a vyrovnali na 17:17. Potom však zaúradoval domáci kapitán Martin Sopko st. , Prešov získal späť trojbodový náskok a napokon vyhral set 25:22. Kvalitný volejbal sa hral aj vo štvrtom sete, ktorý získali domáci v pomere 25:21 a pripísali si do tabuľky prvé tri body. Košice po triumfe s VKP Bratislava zaznamenali prvú prehru.

Najviac bodujúcim hráčom domácich bol poľský univerzál Lukasz Szarek, ktorý si v debutovom zápase za Prešov pripísal 20 bodov, z toho 3 bloky. Skvelý duel odohral 38-ročný Sopko, zaznamenal 5 es a celkovo nazbieral 19 bodov. Za hostí sa individuálne darilo Patrikovi Lamancovi (23 bodov), Eduard Pizur si pripísal 6 blokov (10 bodov).

Extraliga mužov - základná časť - 2. kolo - sobota:
VK MIRAD UNIPO PREŠOV - VK KDS ŠPORT KOŠICE 3:1 (17, -23, 22, 21)
Rozhodovali: Höger a Mil. Smolko, bez divákov.
Prešov: P. Porubský 7, M. Sopko st. 19, Macko 10, Szarek 20, Ščerba 2, Mikovčík 3, libero T. Lampart (Hudák 2, Velička 0). Tréner: M. Kardoš.
Košice: Smolej 10, Jendrejčák 1, Lamanec 23, M. Sopko ml. 8, Pizur 10, Goč 4, libero Kurej (Ondruš 0, J. Hriňák 0, Jakubov 4, Kríž 4). Tréner: R. Vlkolinský.
Hráči zápasu: Martin Sopko st. (Prešov) - Eduard Pizur (Košice)
Marek Kardoš, tréner Prešova: "Veľmi nervózne stretnutie. Začali sme veľmi dobre side-outovať, ale potom sme si nevedeli urobiť prvú akciu, lebo sme boli veľmi netrpezliví. Našťastie sme to potom rozohrali skúsenejšími hráčmi. Podarilo sa nám hrať oveľa jednoduchšie. Je to náš prvý reálny zápas, takže ja som spokojný, že hráči sa nepoddali. Je to teda horšie ako na tréningu, ale vzhľadom na to, že je to východniarske derby, tak som rád za tri body. Je vidieť, že Košice sú zohrané a máju o ten jeden víťazný domáci zápas naviac. Aj preto som za víťazstvo vďačný."

autor foto: Andrej Schlank a TASR

 
12.10.2020 | Autor: Jana Palenčarová | Šport | čítané: 846 krát