Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Spolu za kultúrou

Kultúrna obec aj naďalej považuje za potrebné upriamiť pozornosť na neúnosnú situáciu v čase Coronakrízy, spôsobenú predovšetkým nedostatočným kompenzovaním prijatých opatrení veľkej časti pracovníkov v kultúre. Niekoľko desiatok tisíc z nich je už na pokraji existenčných možností.

Spolu za kultúrou
Spolu za kultúrou

Podujatie SPOLU ZA KULTÚRU, ktoré sa malo uskutočniť 14. októbra 2020 na Námestí SNP v Bratislave, bude vzhľadom na opatrenia súvisiace s pandémiou COVID-19, presunuté do online priestoru. V rovnakom čase, ako bola plánovaná pokojná manifestácia, teda o 17.00, sa uskutoční v priestoroch Design Factory Okrúhly stôl. Diskusiu zástupcov kultúrnej obce a ďalších diskutujúcich bude možné sledovať prostredníctvom streamu ( https://www.facebook.com/spoluzakulturu/ ) na Aktuality.sk a Denník N.

Súčasťou podujatia bude predstavenie dokumentu Nikitu Slováka Neviditeľní, ktorý prináša príbehy reálnych ľudí, pracovníkov kultúry, ktorých nikto nevidí, ale bez ktorých by žiadne kultúrne podujatie nebolo možné zrealizovať. Ak padne zázemie kultúry, padne aj kultúra samotná a práve tomu chcú zástupcovia kultúrnej obce zabrániť.

Diskutovať budú:
Tibor Zelenay – Asociácia hudobných klubov Slovenska
Martin Štefanek – Hurricane rentals
Pavol Smolka – Hudobná únia Slovenska
Nikita Slovák – režisér
Ján Orlovský - Nadácia Otvorenej spoločnosti
Zuzana Mistríková – Asociácia nezávislých producentov
Edo Jánošík – Ticketportál
Raymond Káňa a Michal Berezňák – Združenie promotérov a festivalov Slovenska
Martin Knut - Liga za duševné zdravie
A iní

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK