Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Prešovskí veriaci môžu bohoslužby opäť sledovať v médiách

Ústredný krízový štáb SR vydal nové opatrenia v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19, ktoré sa opäť týkajú aj verejných bohoslužieb. Prešovskí veriaci však môžu bohoslužby znova sledovať prostredníctvom médií.

Kvôli ochrane zdravia veriacich v súvislosti s pandémiou šíriaceho sa ochorenia COVID-19 sú verejné bohoslužby na Slovensku obmedzené na počet 6 ľudí, vrátane kňaza a asistencie. Informovala o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska. „Hoci to nie je veľká zmena, bude predsa uskutočniteľné, aby na svätú omšu prišla napríklad aspoň rodina, na ktorej úmysel je daná bohoslužba slávená, " povedal pre TK KBS Martin Kramara.

Vzhľadom na to, že slovenskí biskupi udelili všeobecný dišpenz od povinnej účasti na nedeľných bohoslužbách, veriacim odporúčame sledovať prenosy bohoslužieb prostredníctvom médií. Jednotlivé farnosti priebežne zverejňujú liturgické oznamy na vývesných tabuliach, prípadne na webových stránkach.

Veriaci v Prešove môžu počúvať a sledovať priame prenosy sv. omší prostredníctvom Televízie LUX a Rádia Lumen či portálu http://www.bodka.tv/ , kde sú odvysielané priame prenosy sv. omší priamo z Konkatedrály sv. Mikuláša.

Na sväté omše pozýva všetkých Prešovčanov aj Farnosť Krista Kráľa Prešov-Sekčov. Z kostola bude každú nedeľu o 11.00 vysielaná sv. omša cez YouTube kanál farskej stránky www.kristuskral.sk .

Televízia Lux vysiela sv. omše denne takto:
PO – SO: 7:00, 18:30
NE: podľa programu, zvyčajne o 10.00 a o 18.30 hod.

Svätú omšu je možné sledovať okrem TV vysielania aj online na stránke www.tvlux.sk , na facebooku TV LUX a tiež na YouTube kanáli TV LUX.
Rádio Lumen prinesie priame prenosy svätých omší vždy ráno o 8:30 hod. a večer o 18:00 hod.

Gréckokatolícke liturgie v priamom prenose je možné sledovať na webovej stránke www.logos.tv .

Televízia Zemplín ( https://www.zemplin.tv/nazivo ) ponúka viacero priamych prenosov bohoslužieb, aj z Katedrály sv. Jána Krstiteľa v Prešove a z hory Zvir v Litmanovej.

Evanjelické Služby Božie môžu veriaci počúvať prostredníctvom RTVS. Viac informácií o programe prenosov Služieb Božích nájdete na webovej stránke https://www.ecav.sk/ .

Cirkev bratská vysiela bohoslužby prostredníctvom svojej webovej stránky: http://cbpo.sk/kazne/zive-vysielanie .

RTVS zaradila do vysielania mimoriadne bohoslužby. Diváci si môžu pozrieť prenosy bohoslužieb v sobotu večer o 18:00 hod. na Trojke a v nedeľu dopoludnia na Dvojke. V rozhlasovom vysielaní ponúkne Rádio Regina mimoriadne bohoslužby od pondelka do piatka od 17:30 hod. V pondelok, utorok a vo štvrtok to budú rímskokatolícke, v stredu evanjelické a v piatok sa od 17:20 hod. bude striedať gréckokatolícka a pravoslávna liturgia.

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK