PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19217/pomoct_chudobnym_mozeme_spolocnymi_silami.html

Pomôcť chudobným môžeme spoločnými silami

17. október je Medzinárodným dňom za odstránenie chudoby. V týchto dňoch sa Fórum kresťanských inštitúcií naplno venuje téme chudoby a organizuje Veľtrhy sociálnych aktivít. Pomôcť však môže každý.

17. október bol uznesením Valného zhromaždenia OSN zo dňa 22. decembra 1992 vyhlásený za Medzinárodný deň za odstránenie chudoby. Tento dátum sa viaže s osobnosťou francúzskeho katolíckeho kňaza Josepha Wresinského (1917 – 1988). Z jeho iniciatívy sa 17. októbra 1987 zišlo na námestí Trocadero v Paríži 100-tisíc ľudí zo všetkých sociálnych vrstiev, z rôznych končín sveta. Ich zámerom bolo vyvinúť na spoločnosť tlak v prospech rešpektovania ľudských práv.

Pri príležitosti Medzinárodného dňa za odstránenie chudoby Fórum kresťanských inštitúcií organizuje vo viacerých mestách Veľtrhy sociálnych aktivít, na ktorom prezentujú svoju prácu prosociálne organizácie z celého Slovenska.

AKO MÔŽEME SPOLOČNE POMÔCŤ?

Centrum Gréckokatolíckej rómskej misie na Sigorde

Pre širšie zastrešenie duchovnej služby Rómom žijúcim v komunitách najmä v Prešovskom kraji kúpili budovu bývalého internátu SOU Lesníckeho, ktorú však treba rekonštruovať. Na začiatok potrebujú nové okná. Prispejte do zbierky OKNO AKO DAR a pomôžte vymeniť okná.

Zbierka Boj proti hladu

Túto zbierku organizuje Vincentská rodina už 14 rokov. Tento ročník sa zameriavajú aj na zmiernenie koronakrízy na Slovensku a vo svete. Hlavným príjmom zbierky je predaj medovníkových srdiečok, ktorý je momentálne kvôli pandémii veľmi obmedzený. Podporte ich finančne a pomôžte zbierku dostať do online priestoru tým, že prepošlete informácie svojim priateľom.

Komunita St. Egidio

Členovia Komunity St. Egidio pravidelne prichádzajú za ľuďmi bez domova. Svojou prítomnosťou sa snažia odpovedať na ich samotu. Prinášajú jedlo a teplé nápoje, ale aj svoje priateľstvo a čas. Ich službu môžete finančne podporiť TU.



 
16.10.2020 | Autor: Katka Hulmanová, FKI | Spoločnosť | čítané: 869 krát