Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Prazdroj opäť zachraňuje gastro: Po 4-miliónovej injekcii z prvej vlny investuje do ďalšej pomoci pre podniky

"Slovenské gastro prežíva najťažší rok vo svojej novodobej histórii. Prvá vlna koronakrízy, ktorá všetkých prekvapila svojim rozsahom, zmietla so sebou takmer stovku našich partnerov. Mnohé ďalšie prevádzky z nej vyšli významne oslabené a aktuálne už čelia druhej vlne, počas ktorej bude pre ne situácia opäť mimoriadne dramatická.

Prazdroj opäť zachraňuje krízou zasiahnuté podniky. Zdroj: Plzeňský Prazdroj Slovensko
Prazdroj opäť zachraňuje krízou zasiahnuté podniky. Zdroj: Plzeňský Prazdroj Slovensko

V Prazdroji sme okamžite znova aktivovali balík záchranných opatrení, v rámci ktorého sme opätovne ukončili aktívne vymáhanie pohľadávok, zrušili sme minimálnu veľkosť objednávky, tiež sme pristúpili k okamžitému preplácaniu všetkých dobropisov. Podnikom rovnako dodávame odnosky či poháre na čapované pivo, ale ponúkneme aj stany, aby mohli rozšíriť svoje terasy, od ktorých aktuálne závisí ich existencia. Dodali sme im aj manuály, ako správne zakonzervovať výčapné zariadenie a pomáhame tiež dodržiavať hygienické pravidlá. Všetky tieto kroky si vyžiadajú nemalé investície, no robíme maximum, aby sme boli pre našich zákazníkov opäť podporou.

Počas augusta, keď bola situácia pomerne stabilizovaná a s priaznivou prognózou, sme medzi našimi zákazníkmi uskutočnili prieskum. Už vtedy ukázal, že až 44 % z nich ďalšiu krízu ustojí iba s pomocou vládnej podpory alebo úverov od bánk, 3 % už v tom čase predpokladali, že to aj napriek zlepšenej situácii nezvládnu. Mnohé podniky pre svoju záchranu išli až na hranu svojich finančných možností. Až pätina z nich siahla na dno úspor a s cieľom prilákať nových zákazníkov a zabezpečiť im čo najväčší komfort a bezpečnosť investovala do úpravy interiéru. Ten aktuálne nemôžu využívať, čo ešte viac prehĺbilo ich zlú situáciu. Ďalších 13 % upravilo exteriér a až 10% vystavalo nové terasy. Tie ako záchranné lano využilo až 89 % podnikov.

Vzhľadom na momentálny stav očakávame, že počet podnikov, ktoré druhá vlna pandémie položí, bude oveľa vyšší. Stále však platí, že Plzeňský Prazdroj Slovensko bude svojim obchodným partnerom nablízku a aj v tejto neľahkej situácii im budeme pomáhať tak, ako sme to robili už na začiatku, kedy sme do boja s koronakrízou investovali celkovo 4 milióny eur, " hodnotí Branislav Kubiš, obchodný riaditeľ pre prevádzky a reštaurácie, Plzeňský Prazdroj Slovensko.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK