Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

DPMP reaguje na čiastočný lockdown úpravou cestovných poriadkov

Od soboty platí na Slovensku čiastočný zákaz vychádzania. Obmedzenie pohybu obyvateľov má dopad aj na počty cestujúcich. Dopravný podnik mesta Prešov preto zavádza od 27. októbra 2020 zmeny v premávke liniek MHD.

Z dôvodu zhoršujúcej sa pandemickej situácie na Slovensku platí pre celú krajinu od 24.10.2020, na základe rozhodnutia vlády SR, čiastočný lockdown. Výnimka zo zákazu vychádzania platí len pre ľudí, ktorí cestujú do zamestnania, k lekárovi, na pohreb a podobne. Dopravný podnik mesta Prešov už v tejto súvislosti zaznamenal úbytok cestujúcich. Od utorka 27.10.2020 preto prechádzajú linky MHD na prázdninový režim. Odchody jednotlivých spojov si cestujúci môžu nájsť v strednom stĺpci cestovných poriadkov s označením „pracovný deň – prázdniny.“

K úprave cestovných poriadkov pristúpil DPMP z dôvodu, aby bola zabezpečená obsluha všetkých lokalít mesta a priľahlých obcí a zároveň, aby mohli byť vypravené všetky spoje v súlade s cestovným poriadkom. Okrem poklesu počtu prepravených cestujúcich sa totiž vedenie DPMP musí vysporiadať aj so zvýšeným počtom ochorení a povinných karantén u zamestnancov vrátane vodičov autobusov.

Pripravované zmeny rešpektujú všetky nariadenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva a vlády SR. Nakoľko situácia súvisiaca so šírením ochorenia COVID-19 sa neustále mení, na prípadné zmeny bude DPMP operatívne reagovať. Veríme však, že k ďalším obmedzeniam už nedôjde. Za vzniknutú situáciu sa cestujúcim ospravedlňujeme. Budeme robiť všetko preto, aby prijaté riešenia boli pre cestujúcu verejnosť znesiteľné, a aby sa režim MHD čo najskôr vrátil do normálneho stavu. Cestujúcim preto odporúčame intenzívne sledovať online informácie na web stránke mesta Prešov, na web stránke dopravného podniku, alebo priamo na výveskách vo vozidlách a v zastávkových prístreškoch.

Mohlo by Vás zaujímať
Zmena organizácie dopravy v Prešove počas uzávierky mosta na ulici Lesík delostrelcov
Mesto Prešov informuje všetkých účastníkov cestnej premávky o zmene organizácie dopravy v meste Prešov pre začínajúcu sa rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov od 16. marca 2024 od 5:00 hod.
Cyklistický chodník a chodník pre peších na Rusínskej ulici budú uzavreté
Mesto Prešov informuje občanov o čiastočnej uzávierke cyklistického chodníka a chodníka pre peších na Rusínskej ulici. Pre rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov budú chodci a cyklisti presmerovaní na protismerný chodník.
Predajňa cestovných lístkov Družba bude dočasne zatvorená
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že predajňa cestovných lístkov Družba na Námestí Kráľovnej pokoja bude dočasne zatvorená.
DPMP ruší dopravnú obsluhu závodu BOSCH
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK