Sobota, 01. jún 2024
Meniny má Žaneta | zajtra Xénia, Oxana

Zariadenie pre seniorov Harmónia na Cemjate chráni zdravie svojich klientov novým vybavením

V Zariadení pre seniorov Harmónia na Cemjate chránia zdravie svojich klientov novými germicídnymi žiaričmi a dezinfekčnou bránou. Na nové vybavenie získali príspevok z grantového programu Nadácie EPH.

"Zatiaľ sme, našťastie, všetci na Cemjate zdraví a vďaka úspešným projektom sa snažíme ešte viac zabezpečiť ochranu našich klientov, ako aj zamestnancov, " uviedol Dušan Demčák, riaditeľ ZpS Harmónia Cemjata.

Vďaka grantovému programu Nadácie EPH a podpore ich dvoch projektov „Germicídne žiariče" a „Dezinfekčná brána“ zakúpili do zariadenia 4 ks uzatvorených germicídnych žiaričov a dezinfekčnú bránu, aby mohli naďalej úspešne bojovať proti šíreniu ochorenia COVID-19 a iných prenosných ochorení.

V každej zo 4 budov zariadenia sú teraz umiestnené 2 germicídne žiariče, ktorými dezinfikujú spoločné priestory aj izby. Dezinfekčnú bránu využívajú zamestnanci prichádzajúci do zamestnania.

Riaditeľ ZpS Harmónia Dušan Demčák dodal, že v budúcnosti bude táto dezinfekčná brána slúžiť aj pre návštevy, aby eliminovali prípadný prenos ochorení cestou do zariadenia.

Mohlo by Vás zaujímať
Do kampane „superhrdinov“, Týždňa dobrovoľníctva 2024, sa zapojilo takmer 5600 ľudí. Prešovský kraj s najvyšším podielom!
Heslo „Staň sa hrdinom/hrdinkou malých veľkých skutkov“ prilákalo zapojiť sa do obľúbenej kampane Týždeň dobrovoľníctva, ktorá sa konala 20. - 26. mája, spolu 5578 ľudí. Tí v pripravených aktivitách venovali 16 646 hodín svojho času dobrovoľníctvu, čo pri prepočte na ekonomickú hodnotu práce predstavuje vyše 93 000€.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK