Okrem nových preventívnych hygienických postupov, sme vykonali aj viaceré zmeny vo výrobnom procese, čo sa z dlhodobého hľadiska ukázalo ako rozhodujúce. V súvislosti s víkendovým plošným testovaním medzi viac ako 150 zamestnancami výroby v Pivovare Šariš sme neevidovali žiadny pozitívny výsledok antigénových testov. Výroba a logistika tak pokračujú bez komplikácií. Samozrejme, situáciu sme pred testovaním intenzívne vyhodnocovali a na všetkých úrovniach od výroby, cez logistiku až po kancelárie sme mali pripravené záložné tímy, ak by sa u kľúčových zamestnancov vyskytol pozitívny výsledok testovania.
Pod vplyvom druhej vlny pandémie sme opäť obmedzili počet pracovníkov v závode, upravili sme režim vo všetkých spoločných priestoroch ako sú výrobná hala, jedáleň, šatne, ale aj miesta vyhradené na fajčenie. Zamestnanci, ktorým to pracovná náplň dovoľuje, naďalej pracujú v režime home office. Zjednodušili sme tiež niektoré procesy vo výrobe, pri maximálnej možnej miere jej základnej udržateľnosti.
V súlade s vyššie uvedeným, nechávame náš pivovar v prevádzke a zároveň výrobu prispôsobujeme aktuálnemu dopytu. Aktuálne sme predĺžili spoluprácu s 12 sezónnymi pracovníkmi, ktorí sú obvykle najatí na letnú sezónu. Zostanú u nás predbežne do konca roka. Po všetkých stránkach sme tak pripravení reagovať na zvýšený záujem o pivo balené vo fľašiach a plechovkách. V nastavených hygienických opatreniach pokračujeme a veríme, že aj do budúcna bude počet nakazených čo najnižší, hodnotí Ján Čerkala, manažér závodu, Pivovar Šariš.