PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19270/prisna_hygiena_v_pivovare_saris_sa_osvedcila-po_testovani_su_zamestnanci_negativni.html

Prísna hygiena v Pivovare Šariš sa osvedčila: Po testovaní sú zamestnanci negatívni

Zdravie a bezpečnosť našich zamestnancov sú pre nás vždy najvyššou prioritou, preto sme už v marci zaviedli nové prísne opatrenia, ktoré sú v závode platné doteraz.
Manažér závodu Pivovar Šariš Ján Čerkala. Zdroj: Plzeňský Prazdroj Slovensko
Manažér závodu Pivovar Šariš Ján Čerkala. Zdroj: Plzeňský Prazdroj Slovensko

Okrem nových preventívnych hygienických postupov, sme vykonali aj viaceré zmeny vo výrobnom procese, čo sa z dlhodobého hľadiska ukázalo ako rozhodujúce. V súvislosti s víkendovým plošným testovaním medzi viac ako 150 zamestnancami výroby v Pivovare Šariš sme neevidovali žiadny pozitívny výsledok antigénových testov. Výroba a logistika tak pokračujú bez komplikácií. Samozrejme, situáciu sme pred testovaním intenzívne vyhodnocovali a na všetkých úrovniach od výroby, cez logistiku až po kancelárie sme mali pripravené záložné tímy, ak by sa u kľúčových zamestnancov vyskytol pozitívny výsledok testovania.

Pod vplyvom druhej vlny pandémie sme opäť obmedzili počet pracovníkov v závode, upravili sme režim vo všetkých spoločných priestoroch ako sú výrobná hala, jedáleň, šatne, ale aj miesta vyhradené na fajčenie. Zamestnanci, ktorým to pracovná náplň dovoľuje, naďalej pracujú v režime home office. Zjednodušili sme tiež niektoré procesy vo výrobe, pri maximálnej možnej miere jej základnej udržateľnosti.

V súlade s vyššie uvedeným, nechávame náš pivovar v prevádzke a zároveň výrobu prispôsobujeme aktuálnemu dopytu. Aktuálne sme predĺžili spoluprácu s 12 sezónnymi pracovníkmi, ktorí sú obvykle najatí na letnú sezónu. Zostanú u nás predbežne do konca roka. Po všetkých stránkach sme tak pripravení reagovať na zvýšený záujem o pivo balené vo fľašiach a plechovkách. V nastavených hygienických opatreniach pokračujeme a veríme, že aj do budúcna bude počet nakazených čo najnižší, hodnotí Ján Čerkala, manažér závodu, Pivovar Šariš.

 
3.11.2020 | Autor: Stanislava Šantová | Mesto Prešov | čítané: 798 krát