Štvrtok, 25. apríl 2024
Meniny má Marek | zajtra Jaroslava

Slovenská pošta informuje klientov o zmenách pri doručovaní zásielok

Z dôvodu vyhlásenia núdzového stavu a v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 s cieľom chrániť zdravie svojich zamestnancov v prevádzke, ako aj obyvateľov miest a obcí, bude Slovenská pošta, a.s. až do odvolania zabezpečovať činnosti týkajúce sa doručovania poštových zásielok v pozmenenom režime.

Obyčajné listové zásielky a doporučené zásielky bez služby Dobierka, Doručenka/eDoručenka, Do vlastných rúk budú doručované bezkontaktne, to znamená vhodením do poštovej schránky adresáta. Pre doporučené zásielky sa za deň doručenia považuje deň vloženia doporučenej zásielky do poštovej schránky. Informácia o dni doručenia bude, rovnako, ako doteraz, zobrazená na www.posta.sk, v časti Sledovanie zásielok.

Ostatné poštové zásielky, teda úradné zásielky, poistené listy, doporučené zásielky so službami Do vlastných rúk, Doručenka, eDoručenka, Dobierka, zásielky s viaznucimi poplatkami, ako napr. clo, balíky a expres zásielky, budú adresátom/oprávneným prijímateľom doručované na verejnom priestranstve, napr. pred bytovým domom, rodinným domom alebo sídlom organizácie, pričom doručovateľ/kuriér privolá adresáta zazvonením na zvonček. Tam, kde nebude možné uplatniť odovzdávanie zásielok na verejnom priestranstve privolaním adresáta cez zvonček, doručovateľ/kuriér doručí zásielku priamo na odovzdávacom mieste, napr. v podateľni, ambulancii či na recepcii.

Ak poštovú zásielku pre jej rozmery nebude možné vložiť do poštovej schránky alebo ak adresát nebude zastihnutý na mieste doručenia, doručovateľ/kuriér nechá v poštovej schránke Oznámenie o uložení zásielky alebo bude zákazník o uložení zásielky informovaný prostredníctvom SMS notifikácie či e-mailu. Zásielku si adresát môže následne prevziať na pošte.

Zmeny sa dotknú aj zásielok dodávaných do poštových priečinkov - P. O. BOXov. Nad rámec štandardných podmienok budú do P. O. BOXu vložené okrem obyčajných listových zásielok aj doporučené zásielky bez služby Dobierka, Doručenka/eDoručenka, Do vlastných rúk. Spolu s týmito zásielkami tam bude uložený aj Úhrnný dodací doklad, v ktorom adresát alebo oprávnený prijímateľ potvrdí podpisom prevzatie zásielky a doklad nechá v P. O. BOXe. V prípade, že sú do P. O. BOXu dodávané napr. úradné zásielky alebo jeho kapacita nie je dostatočná, bude dodávanie zásielok zabezpečené vydaním pri priehradke pošty.

V súvislosti s prijatými opatreniami Slovenská pošta čiastočne obmedzuje aj poskytovanie vybraných služieb pre adresáta, napr. opakované doručenie, presmerovanie zásielky na inú adresu, zmenu dňa doručenia a podobne.

Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK