Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Správa mestských parkovísk prejde od nového roka priamo pod mesto

Správu mestských parkovísk v širšom centre Prešova bude od 1.1.2021 zabezpečovať mesto Prešov. Zmena nastane súbežne s vytvorením dvoch zón, ktoré budú súčasťou nového systému regulovaného parkovania v meste Prešov. O jeho chod sa budú starať štyria noví zamestnanci.

Prevádzku parkovacích miest v centrálnej zóne Prešova momentálne zabezpečuje mestská spoločnosť Prešov Real, s.r.o. Správa mestských parkovísk však od nového roka prejde priamo pod mesto. Na mestský úrad v Prešove tento mesiac nastúpili štyria noví zamestnanci, ktorí budú zodpovední za prevádzku nového systému regulovaného parkovania. Regulácia parkovania bude od januára zavedená v prvých dvoch zónach (Zóna č. 1 – súčasná centrálna mestská zóna a Zóna č. 2 – ulice, na ktorých bolo doteraz parkovanie bezplatné). Viac informácií nájdete tu:

https://www.presov.sk/oznamy/poplatky-za-parkovanie-v-presove-v-zonach-c-1-a-c-2-od-januara-2021.html

Noví zamestnanci budú počas novembra kompletne zaškolení na prácu so softvérom a oboznámia sa s pravidlami a fungovaním regulovaného parkovania. Neskôr budú zabezpečovať aj pravidelný servis parkovacích automatov. Dvaja z nich budú mať na starosti kontakt s verejnosťou a už od decembra ich nájdete na novozriadenom pracovisku vo vestibule budovy mestského úradu na Jarkovej č. 24 v Prešove. Na tomto pracovisku si budú môcť rezidenti žijúci v lokalitách, ktorých sa dotkne regulované parkovanie, vybaviť nové parkovacie karty s platnosťou od januára 2020. Dvaja pracovníci sa budú zaoberať aj pripomienkami a podnetmi od občanov, ktoré súvisia s reguláciou parkovania. Vaše otázky týkajúce sa fungovania systému parkovania im však môžete adresovať už teraz prostredníctvom web stránky parkovanie.presov.sk.

Informácia pre držiteľov platných parkovacích kariet

V zmysle Všeobecne záväzného nariadenia mesta Prešov č. 13/2019, ktoré nadobudne účinnosť od 1.1.2021, budú Parkovacie karty vydávané s platnosťou na rok (tzv. ročné parkovacie karty), platné do 31.12.2020. V prípade ak vlastníte parkovaciu kartu s platnosťou dlhšou ako do 31.12.2020, bude Vám alikvotná časť vrátená na bankový účet. Potvrdenie o vrátení sumy (dobropis), Vám bude posielaný v priebehu mesiaca december 2020.

V prípade ak vlastníte parkovaciu kartu SIMPLYPARK, bude možné ju používať do konca roka 2020. Vzhľadom k tomu je potrebné vyčerpať si „kredit“ na Vašej karte k dátumu 31.12.2020.

V prípade ďalších otázok, kontaktujte pracovníkov oddelenia Správy parkovísk na t. č. : 051/45 20 630.

Mohlo by Vás zaujímať
V Prešove sa začína jarné upratovanie
V rámci jarného upratovania bude v Prešove pristavených spolu 122 kusov veľkoobjemových kontajnerov. Prvý cyklus jarného upratovania sa začína 3. apríla 2024.
Prešov podporí zber kuchynského odpadu
Všetky prešovské domácnosti dostanú od mesta špeciálne vedierka na zber biologického kuchynského odpadu. Prešov chce takto podporiť triedenie biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu od zmesového komunálneho odpadu. Distribúcia 10-litrových vedierok začne už koncom februára.
Prešovská radnica bude svietiť v pestrých farbách
V posledný februárový deň si každoročne pripomíname Medzinárodný deň zriedkavých chorôb. Prešovská radnica a budova Mestskej galérie Caraffka budú preto 29. februára 2024 svietiť v pestrých farbách.
Prešovčania sa dočkajú nového mosta s cyklochodníkmi
V Prešove sa čoskoro odštartuje dlho očakávaná rekonštrukcia mosta na Lesíku delostrelcov. Do investičnej akcie sa v spolupráci púšťajú Prešovský samosprávny kraj ako správca mostného objektu a mesto Prešov, ktoré spravuje priľahlé lávky pre peších. Pôvodnú stavbu zo 60-tych rokoch nahradí nová moderná konštrukcia pre automobily, cyklistov i peších.
Navrhnite pamätihodnosť mesta Prešov na vybranú tému
Mesto Prešov vyhlasuje v súlade so Všeobecne záväzným nariadením mesta Prešov č. 2/2013 o evidencii pamätihodností mesta Prešov v znení Všeobecne záväzného nariadenia mesta Prešov č.1/2016
Mestské zastupiteľstvo v Prešove posilní poslankyňa Zuzana Ondrejčáková
Do poslaneckej lavice v Mestskom zastupiteľstve mesta Prešov v apríli zasadne nová poslankyňa za VMČ 6 Zuzana Ondrejčáková. Nahradí Rudolfa Dupkalu, ktorému zanikol poslanecký mandát. U primátora mesta Prešov si už prevzala osvedčenie, slávnostný sľub zloží na aprílovom zasadnutí MsZ.
Mesto a Krajské múzeum deklarujú úzku spoluprácu
V pondelok 11. marca podpísali memorandum o spolupráci mesto Prešov a Krajské múzeum v Prešove. Deklarovali tak najmä vôľu na úzke partnerstvo pri budúcich expozíciách dejín Prešova. V roku 2024 by mali byť výsledkom tejto spolupráce minimálne dva dôležité projekty.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK