PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19290/mesto_presov_opat_ziskalo_ocenenie_senior_friendly_samosprava.html

Mesto Prešov opäť získalo ocenenie Senior friendly samospráva

Mesto Prešov je opäť výnimočné svojím starostlivým prístupom k seniorom. Odborná porota súťaže Senior friendly ocenila najmä poskytovanie sociálnej služby najzraniteľnejšej skupine ľudí počas prvej vlny pandémie, v spolupráci s neverejnými poskytovateľmi.
Senior friendly
Senior friendly

„Veľmi si vážim prácu ľudí, ktorí tu boli a sú pre našich seniorov v neľahkom období pandémie. Teší ma, že sa nám darí aktívne spolupracovať aj s neverejnými poskytovateľmi sociálnych služieb a neustále sa zlepšovať. Ocenenie Senior friendly samospráva, ktoré sme opäť získali, svedčí o tom, že naši seniori nájdu v meste Prešov pomocnú ruku za každých okolností a vždy sa na nás môžu obrátiť, “ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Mesto Prešov získalo plaketu Senior friendly za aktívnu podporu rôznych aktivít pre seniorov nad rámec zákonných povinností mesta, ktoré zabezpečuje aj v spolupráci s neverejnými poskytovateľmi. Pre služby občanom s nepriaznivým zdravotným stavom a sociálne služby seniorom mesto Prešov každoročne rozširuje možnosti a formy sociálnej pomoci.

Mesto Prešov v projekte Senior Friendly predstavilo svoje aktivity za rok 2020 s prihliadnutím na súčasnú pandemickú situáciu, ktorá negatívne ovplyvnila život najzraniteľnejšej skupine, a to seniorom a občanom s nepriaznivým zdravotným stavom. V prvej vlne pandémie ochorenia COVID-19 sa do pomoci najzraniteľnejšej skupine ľudí aktívne zapojili zamestnanci Odboru služieb pre občanov MsÚ v Prešove, rovnako, ako aj zamestnanci denných stacionárov a denných centier, Slovenský Červený kríž - územný spolok Prešov a Prešovské dobrovoľnícke centrum O. Z. , ktorí spoločnými silami pomáhali odkázaným ľuďom – šili a roznášali ochranné rúška, organizovali nákupy základných potravín, liekov, zabezpečovali nevyhnutný sprievod k lekárovi, obedy a ich rozvoz.

Zámerom projektu a súťaže Senior friendly je oceniť firmy, inštitúcie a organizácie, poskytovateľov produktov a služieb, ktorí ponúkajú určité benefity, služby, výrobky, výhody, aktivity a možnosti uplatnenia pre seniorov v rôznych oblastiach. Cieľom projektu je upriamiť pozornosť na tých, ktorí prispievajú k tomu, aby sa seniorom žilo lepšie a kvalitnejšie a tiež prispievajú svojimi aktivitami k zmene postojov k seniorom. Vyhlasovateľmi a organizátormi súťaže sú Klub Luna Senior Friendly, o.z. a Občianske združenie Bagar.

 

Prílohy

Senior friendly - prezentácia
pdf
5185,3 kB
11.11.2020 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 513 krát