Štvrtok, 25. apríl 2024
Meniny má Marek | zajtra Jaroslava

Pomohli sociálne slabším deťom

Dovedna 901 záujemcov o detskú prázdninovú rekreáciu v zmysle zákona o sociálnej pomoci uspokojil tohto roku odbor sociálnych vecí Krajského úradu (KÚ) v Prešove.

Z rozpočtovej kapitoly KÚ išlo dovedna 2,6 milióna Sk deťom v troch kategóriách - a to v hmotnej núdzi a v náhradnej starostlivosti, potom deťom s poruchami správania a napokon deťom s ťažkým zdravotným postihnutím. Jednotlivých prevádzkovateľov rekreácie vybrali v rokovacom konaní bez zverejnenia podľa zákona o verejnom obstarávaní z 12 uchádzačov.

Ako na vyhodnotení letnej rekreácie detí Prešovského kraja 2. októbra odznelo, najpočetnejšiu skupinu tvorili deti v hmotnej núdzi a v náhradnej starostlivosti, t. j. prevažne z detských domovov (DD). Prevádzkovateľom 11 osemdňových turnusov v 4 táboroch pre 661 detí bola v poradí po druhýkrát za sebou košická cestovná kancelária Elán. Jej majiteľ Pavol Krausz 2. októbra v Prešove odovzdal zástupcom troch DD - a to v Spišskom Štiavniku, Spišských Hanušovciach a v Hostoviciach po 5 tisíc Sk finančný dar. DD vo Svidníku sa ušla pozvánka ma Mikulášsku oslavu 2000 v Košiciach. Predstavitelia odboru KÚ ocenili vysokú úroveň starostlivosti o deti v táboroch.

Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK