PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19310/mesto_presov_sa_aj_tento_rok_zapaja_do_iniciativy_givingtuesday.html

Mesto Prešov sa aj tento rok zapája do iniciatívy #GivingTuesday

Mesto Prešov sa aj tento rok zapája do iniciatívy #GivingTuesday. Naším cieľom je urobiť krajšie a veselšie Vianoce prešovským rodinám, ktoré sa ocitli v hmotnej núdzi.

Primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová spolu so zamestnancami Mestského úradu rozbehla zbierku trvanlivých potravín, z ktorých pripravíme balíky a doručíme ich tým, ktorí to najviac potrebujú.

Iniciatívu mesta Prešov nájdete už aj na webovej stránke givingtuesday.sk:
https://www.givingtuesday.sk/firmy/mesto-presov/

V spolupráci so Slovenským Červeným krížom a Slovenskou potravinovou bankou sme v roku 2020 takto rozdali už 160 balíkov potravín pre ľudí v núdzi. Veríme, že vďaka tejto spoločnej iniciatíve a dobru, ktoré rozdáme, sa nám podarí priniesť aj na Vianoce radosť do rodín, ktoré sú v nepriaznivej životnej a finančnej situácii.

Ak poznáte vo svojom okolí rodinu, jednotlivca alebo manželskú dvojicu, mladých ľudí alebo ľudí v seniorskom veku, ktorí potrebujú potravinovú pomoc, neváhajte a informujte nás o tom prostredníctvom nasledujúcich e-mailových adries:

milada.antusova@presov.sk
janka.hnatova@presov.sk
jana.zakarovska@presov.sk

Vo svojom e-maili nezabudnite uviesť, komu by ste chceli takýmto spôsobom sprostredkovať pomoc. Mesto Prešov informácie následne preverí a danú rodinu bude kontaktovať.

#GivingTuesday tento rok pripadol na 1. decembra 2020. Ide o sviatok štedrosti, dávania a dobrovoľníctva. Je to deň, kedy sa po celom svete oslavujú dobré skutky a šíri dobro. Jedinečným spôsobom spája rôzne skupiny ľudí – neziskové organizácie, občianske združenia, firmy, rodiny aj jednotlivcov a povzbudzuje ich k prejavom štedrosti.

#GivingTuesday sa koná každoročne v utorok po Dni vďakyvzdania v USA. Je odpoveďou na nákupný ošiaľ počas Black Friday a Cyber Monday, známych už aj na Slovensku. V roku 2012 sa newyorská inštitúcia 92nd Street Y rozhodla postaviť sebeckým tradíciám, ako sú Black Friday a Cyber Monday, ktoré spúšťajú predvianočnú nákupnú mániu. Priniesla kontrastný „darovací utorok“. #GivingTuesday je dňom, kedy sa šíri dobro a nezištné dávanie. Komukoľvek, kdekoľvek a akokoľvek. Myšlienka je tak jednoduchá a silná, že sa za pár rokov rozšírila do vyše 150 krajín, spojila viac než 50 000 organizácií a milióny ľudí.

 
18.11.2020 | Pridal: Redakcia PIS | Spoločnosť | čítané: 859 krát