Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Mesto Prešov je plne pripravené na zimnú údržbu

Zimná údržba v meste Prešov trvá od 15.10.2020 do 15.4.2021. Toto obdobie je stanovené podľa nariadenia Ministerstva dopravy SR. Zimnú údržbu ciest zabezpečuje spoločnosť Správa a údržba komunikácií mesta Prešov, s.r.o. Zimnú údržbu chodníkov zabezpečuje dodávateľská spoločnosť Záhrada REAL, s.r.o.

Správa a údržba komunikácií mesta Prešov, s.r.o. má pripravený aj na túto zimu operačný plán zimnej údržby miestnych komunikácií, v ktorom sú zahrnuté všetky náležitosti zabezpečenia zimnej údržby, vrátane organizačného zabezpečenia, vecného zabezpečenia, rozdelenia skládok posypového materiálu a telefónneho spojenia.

Na zimnú údržbu ciest a chodníkov v meste Prešov v roku 2020 bolo v rozpočte schválených spolu 642 600€. Do konca roka 2020 máme k dispozícii ešte 108 133 eur na údržbu ciest a 112 073 eur na údržbu chodníkov.

Zimnú údržbu ciest v meste Prešov zabezpečuje 26 ľudí. Zimnú údržbu chodníkov zabezpečuje 30 až 35 ľudí. Zásoby posypových materiálov máme pripravené už teraz a podľa potreby ich vieme navýšiť. Aktuálne je pripravených 460 ton posypového materiálu a 172 ton priemyselnej soli. Na údržbu chodníkov v centrálnej mestskej zóne je zabezpečený ekologický posypový materiál - chlorid horečnatý (10 ton) spolu zo zeolitom fr. 2-4 mm (30 ton).

V meste Prešov máme 182 km mestských komunikácií a približne 270 km chodníkov. Na zimnú údržbu ciest v meste Prešov je zabezpečených 10 mechanizmov. Na zimnú údržbu chodníkov je pripravených minimálne 14 vozidiel.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK