PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19328/mesto_presov_spusta_mapu_vianoc.html

Mesto Prešov spúšťa Mapu Vianoc

Od 27.11.2020 čakajú na všetkých Prešovčanov a návštevníkov nášho mesta obľúbené horúce nápoje či tradičné vianočné špeciality. Vychutnať si ich môžete pri Vašich obľúbených prevádzkach v historickom centre mesta ale aj na sídliskách. Nájdete ich veľmi jednoducho, pomocou prešovskej Mapy Vianoc.
Mapa Vianoc
Mapa Vianoc

K adventnému obdobiu v Prešove už neodmysliteľne patria vianočné trhy. V dôsledku nepriaznivého vývoja pandemickej situácie, s ktorou súvisia aj stále platné obmedzenia a hygienické opatrenia, nie je možné otvoriť tradičné vianočné stánky. Na Slovensku totiž naďalej platí zákaz organizovať hromadné podujatia v počte nad 6 osôb v jednom okamihu. Atmosféra Vianoc však v centre mesta zostane. Prešovčania si môžu počas adventného obdobia vychutnať svoje obľúbené horúce nápoje a vianočné jedlá priamo pred reštauráciami či kaviarňami. Vďaka novej Mape Vianoc, ktorú pripravilo mesto Prešov je možné rýchlo a jednoducho zistiť vianočnú ponuku v rôznych gastro zariadeniach. Stačí kliknúť na tento odkaz: Mapa Vianoc v Prešove. „V predvianočnom čase má mesto Prešov svoje osobité čaro, o ktoré sme našich obyvateľov nechceli pripraviť. Na radnici tak vznikol nápad vytvoriť mapu vianočných špecialít a podporiť tak aj miestnych podnikateľov, ktorí zažívajú náročné obdobie, “ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Na mape je zobrazených viac ako 50 gastro zariadení, ktoré budú počas najbližších týždňov ponúkať pri svojich prevádzkach jedlá a nápoje. Jednotlivé kaviarne či reštaurácie sú na mape označené snehovými vločkami. Po ich rozkliknutí sa zobrazí adresa aj špeciálna vianočná ponuka v danej prevádzke. Prešovčania sa môžu tešiť na horúci punč, pečené gaštany, vianočnú pizzu a množstvo ďalších špecialít. Netradičnú novinku sa podarilo spustiť v spolupráci s majiteľmi a prevádzkovateľmi gastro zariadení. Mesto Prešov im počas tejto zimy umožnilo, aby si pred svojou prevádzkou v rámci dĺžky fasády objektu umiestnili stôl a stoličky. Podmienkou je, aby každá prevádzka zabezpečila poskytovanie jedál a občerstvenia hygienicky vyhovujúcim spôsobom, a zároveň v súlade s požiadavkami aktuálneho Opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR.

Ani tento rok nebude chýbať primátorský punč, ktorý budú môcť Prešovčania ochutnať počas vybraných dní v popoludňajších hodinách priamo pri budove mestského úradu na Hlavnej ulici č. 73. Výťažok z predaja punču poputuje na účet Nadácie mesta Prešov.

Vianočnú atmosféru v centre Prešova a v jednotlivých mestských častiach dotvorí vianočná výzdoba, dominantou ktorej je aj tento rok vianočný stromček pri Konkatedrále sv. Mikuláša. Pri prechádzke mestom bude obyvateľov čakať aj niekoľko vizuálno-akustických prekvapení, ktorými sa budeme snažiť čo najviac spríjemniť najkrajšie sviatky roka všetkým ľuďom.

 

Prílohy

Prešovská Mapa Vianoc - zoznam prevádzok
pdf
159,5 kB
27.11.2020 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 1244 krát