Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Prešovskí volejbalisti naďalej víťazne a s plným bodovým ziskom

Hráči VK MIRAD UNIPO Prešov vyhrali v piatkovej dohrávke 6. kola aj sobotňajšom štandardnom 8. kole extraligy. Zverenci Mareka Kardoša zdolali mladíkov ŠŠ volejbal Trenčín 3:1 (13,10, -21,10) a úradujúceho majstra VK OSMOS Prievidza 3:0 (21,13,20). Šarišania natiahli víťaznú sériu od začiatku sezóny už na osem duelov a so ziskom 24 bodov sú na čele tabuľky pred Myjavou a Svidníkom.

27. 11.2020 - VK MIRAD UNIPO Prešov vs. ŠŠ volejbal Trenčín

Prešov bol v pozícii jasného favorita a tréner Kardoš šetril opory. Do hry vôbec nezasiahli kapitán Martin Sopko st. , Lukasz Szarek a Tomáš Lampart. Prvé dva sety boli jasne v réžii prešovského tímu, ktorý sa rýchlo ujal vedenia 2:0 (13, 10). V treťom dejstve však Trenčania zabojovali, držali vyrovnaný priebeh a v koncovke napokon uchmatli favoritovi set na 21. Viac im však už Prešov nedovolil a štvrtý set vyhral hladko 25:10.
Lídrom štatistík duelu bol skúsený prešovský smečiar Michal Hudák, autor 20 bodov, z toho 6 blokov. Domáci mali až 18 blokov, štyri si pripísal mladý Tomáš Šiket. Štyrmi esami sa blysol nahrávač Peter Porubský. Za Trenčín bodoval najviac Adrián Vančo (19 b.).

Marek Kardoš, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „Dostali príležitosť mladí hráči. Je pravda, že ja dávam príležitosť hráčom, ktorí si to zaslúžia. Dnes Vinco Rzyman za tie tri-štyri mesiace, keby tak hral, ako trénoval, tak by to bolo iné, ale je to tak. My si nemôžeme dovoliť zo systému vytrhnúť viac ako troch hráčov, lebo je v tom potom neporiadok a kopíme chyby. Hráči v mladšom veku sa vyznačujú tým, že robia vlastné chyby, ktoré nemôžeme následne zobrať naspäť a preto sme prehrali ten jeden set. Je to dobre ponaučenie pre nás všetkých. Tie ostatné sety boli reálne dobré. Problém je, že mladí hráči jednoducho zabúdajú systémové veci za pár minút a práve preto tam potrebujeme tých starších, ktorí im neustále hovoria, áno, takto to má byť, takto to má byť.“

Peter Kalný, tréner ŠŠ volejbal Trenčín: „Takto účinkuje družstvo, kde je najstarší hráč ročník 2002. My keď sa začneme pretekať v chybách, tak ten pretek nemá konca kraja. To sú tie sideouty na piaty, šiesty pokus a podobne. Keď sa nám podarí sa tomu vyvarovať a začnú si hráči viac veriť, tak potom môžeme podať dobrý výkon. To bol ten tretí set. Samozrejme domáci to mali napriek tomu jednému setu v rukách, aj keď hrali bez niektorých svojich najlepších hráčov. My sa boríme s problémom neskúsenosti družstva, robíme veľký počet chýb. Ale veľké výhrady som mal počas prvých dvoch setov aj z prehnane ustráchaného výkonu s prehnaným rešpektom a tak ďalej. Musíme sa naučiť hrať bez strachu od prvej lopty.“

Hráči zápasu: Michal Hudák (Prešov) – Adrián Vančo (Trenčín)
Rozhodovali: Alexander Sluk, Peter Tiňo, bez divákov.

28. 11.2020 - VK MIRAD UNIPO Prešov vs. VK OSMOS Prievidza

Prievidza mala dobrý vstup a v prvom sete "hrýzla." Kohúti však nedotiahli do úspešného konca náskok 15:11 a domáci favorit napokon získal prvý set 25:21. V ďalšom priebehu už Prešov jasne dominoval a pripísali si do tabuľky ďalšie tri body. Šarišania nastúpili rovnako ako včera s Trenčínom bez kapitána Martina Sopko st. , ale na smeči podali dobrý výkon Michal Hudák aj Michal Ščerba. Lídrom bodovania bol Łukasz Szarek (18 b.), za hostí si pripísal 11 bodov Milan Javorčík.

Marek Kardoš, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „Máme ešte strašne veľa roboty. Hlavne sa teraz musíme dať trošku zdravotne dokopy. Som rád, že raz ťahá jeden, raz druhý, raz tretí, to je fantázia, ale ešte to nie je dopracované. Tešia nás všetky výhry za tri body. Aj tá dnešná proti Prievidzi. Tak ako my aj družstvá proti ktorým hráme, sú tiež nové, teda okrem Myjavy. Aj dvaja, traja, noví hráči sa musia zohrávať, takže postupne tie mančafty budú hrať lepšie. My čakáme ešte v januári jednu posilu a ak to všetko zapadne, tak to bude výborné.“

Rostislav Chudík, tréner VK OSMOS Prievidza: „Gratulujem súperovi k víťazstvu. Prešov to v tejto sezóne postavil úplne ináč, ako Prievidza. Vedenie Prievidze sa v tejto korona-sezóne rozhodlo dať šancu lokálnym, miestnym, mladým hráčom. Trošku sa v tom musíme zorientovať, lebo sa zmenilo to na čo bola Prievidza zvyknutá po iné roky. Z niektorými hráčmi to trošku máva, frustruje ich to v herných činnostiach, chcú pomôcť svojim mladším hráčom, ale aj tá chyba sa pritrafí. V prvom sete sme začali odvážne, výborne. Škoda. My vieme o svojich problémoch, vieme kde nás „tlačí volejbalová topánka“. Súper to okamžite využíval. Tá zohratosť, alebo skúsenosť hráčov, ktorí tu sú v danom momente má svoju silu, ale výsledkom je tabuľka. Hráme ďalej. Rozhodovať budú playoffové zápasy.“

Hráči zápasu: Łukasz Szarek (Prešov) – Maroš Kasperkevič (Prievidza)
Rozhodovali: Igor Porvazník, Peter Höger, bez divákov.

Fotografie autori: TASR-Milan Kapusta, Daniel Koháni a Viktor Zamborský

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK