PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19334/nakladne_vozidlo_poskodilo_stojan_na_cerpacej_stanici.html

Nákladné vozidlo poškodilo stojan na čerpacej stanici

Zamestnanej čerpacej stanice na diaľnici D1 v smere Prešov- Poprad v sobotu (28.11.2020) podvečer oznámil na linku 158 poškodenie jedného zo stojanov.

Policajná hliadka po príchode na miesto zistila, že 36 ročný Poliak, ako vodič viedol nákladné motorové vozidlo s návesom, pričom počas prejazdu čerpacou stanicou pri parkovaní sa nevenoval plne vedeniu vozidla a zadnou časťou návesu zachytil tankovací stojan.

Vodič stojan poškodil, no pokojne s nákladným vozidlom prešiel ďalej a vozidlo odstavil. Vodič bol na mieste podrobený kontrole ako aj dychovej skúške, ktorej výsledok bol pozitívny. Dosiahol hodnotu 0,77 mg/l vydychovaného vzduchu.

Tento poľský vodič si dovolil jazdiť na nákladnom motorovom vozidle s prevádzkovou hmotnosťou 8.600 kg a s prívesom s prevádzkovou hmotnosťou 6.751 kg pod vplyvom alkoholu! Svojím nezodpovedným konaním mohol ohroziť život, alebo zdravie seba alebo aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Vodič bol na mieste zadržaný a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove v prípade začal trestné stíhanie vo veci prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

 
30.11.2020 | Autor: Jana Ligdayová | Polícia a záchranné zložky | čítané: 834 krát