Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Tento rok sa Mikulášom môže stať každý z nás

5. decembra 2020 sa v Česku a na Slovensku uskutoční mikulášska zbierka s názvom Potrebujeme sa - Staň sa aj ty Mikulášom. Zapojí sa aj mesto Prešov v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska.

Zbierka Staň sa aj ty Mikulášom sa uskutoční 5. decembra 2020 v čase od 14.00 do 18:00 hod. Na Slovensku sa bude zbierka realizovať v troch mestách - v Prešove, v Košiciach (mestská časť KVP) a v Bratislave v Starom meste.

Do zbierky sa môže zapojiť úplne každý. Stačí pri pravidelnom nákupe do svojho nákupného košíka pridať o zopár trvanlivých potravín viac a tie odniesť na miesto zbierky. V Prešove to bude na Námestí legionárov pred OC Novum.

„Mesto Prešov sa do zbierky trvanlivých potravín zapojilo už počas iniciatívy Giving Tuesday, kedy sme opäť dokázali, že spoločne môžeme urobiť dobrú vec a pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Verím, že Prešovčania nezostanú ľahostajní ani voči tejto zbierke a radi sa zapoja, obzvlášť v tomto neľahkom období, keď je ešte o čosi dôležitejšie si navzájom pomáhať, " uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Všetky potraviny, ktoré sa v rámci zbierky vyzbierajú, mesto Prešov venuje tým, ktorí to potrebujú - osamelým seniorom a rodinám v núdzi.

Súčasťou zbierky bude aj streamovaný koncert z pódia Rock Café v Prahe od 14.00 hod. , počas ktorého akciu podporia známe české hudobné osobnosti. Zbierku organizuje Potravinová banka z Českej republiky a partnerom akcie je Potravinová banka Slovenska.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK