Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Prešov sa rozsvieti Vianocami 7. decembra

Mesto Prešov sa rozsvieti vianočnými svetielkami v pondelok 7. decembra 2020. Navštívi nás aj Mikuláš, ktorý deťom rozdá sladké prekvapenia.

V Prešove rozsvecujeme vianočný stromček tradične na Deň sv. Mikuláša pred konkatedrálou v centre mesta, ktorá je tomuto patrónovi zasvätená.

Deň sv. Mikuláša tento rok pripadol na nedeľu 6. decembra 2020. Tento deň však bude patriť spomienke na tragédiu výbuchu plynu v bytovom dome na Mukačevskej ulici, ktorá mesto Prešov zasiahla minulý rok.

Stromček preto rozsvietime o deň neskôr, teda 7. decembra 2020 a spolu s ním sa prvýkrát v tomto roku rozžiari aj vianočná výzdoba v centre mesta.

K vianočnej výzdobe v Prešove neodmysliteľne patria aj obľúbené zimné svietiace postavičky, snehuliaci a tučniaky, ktoré dotvárajú vianočnú výzdobu v Južnom parku a na pešej zóne.

Prešovský vianočný stromček rozsvietia Mikuláš, anjel a čert, no namiesto tradičného zábavného programu na pódiu budú deťom rozdávať sladké prekvapenia popri prechádzaní centrom mesta.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK