PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19375/vesiak_pomoci_v_presove_opat_prinesie_teplo_ludom_bez_domova.html

Vešiak pomoci v Prešove opäť prinesie teplo ľuďom bez domova

Vedľa Galérie v Caraffovej väznici nájdu ľudia bez domova počas zimných mesiacov teplé oblečenie. Bude umiestnené na Vešiaku pomoci, ktorý takto pomáha už piatu zimu.
Vešiak pomoci
Vešiak pomoci

V zime môže aj navonok úplne obyčajný kabát zachrániť život a zahriať tých, ktorí nemôžu zažiť teplo domova. Toto teplo však zahreje nielen telo, ale aj dušu, a to dobrým skutkom pomoci.

Občianske združenie Podaj ďalej preto už po piatykrát umiestnilo Vešiak pomoci v centre mesta, vedľa Galérie v Caraffovej väznici. Záštitu nad projektom prevzala Andrea Turčanová, primátorka mesta Prešov.

Vešiak pomoci slúži na zavesenie zimnej bundy alebo teplého kabátu, ktorými môžu Prešovčania pomôcť v chladných mesiacoch ľuďom bez domova.

Vešiak pomoci však neslúži na zber šatstva ako taký, preto naň nie je možné zavesiť iné kusy oblečenia, ako sú napríklad nohavice, blúzky, svetre, detské oblečenie, alebo aj obuv. Vešiak slúži výhradne na zavesenie kabátov či zimných búnd pre ľudí bez domova. Na poriadok v jeho okolí bude dohliadať kamerový systém prešovskej Mestskej polície.

Vešiak pomoci bude v centre mesta pomáhať počas celej zimy až do konca februára 2021

 
14.12.2020 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 604 krát