Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Venujme na Vianoce radosť mamičkám a deťom v ženských domoch

Projekt www.venujradost.sk pomáha mamičkám a deťom v ťažkej situácii po celom Slovensku. Pomôcť môžeme spoločne aj v Prešove.

Projekt Venuj radosť pomáha bezpečným ženským domom. Sú to miesta, kde sa poskytuje pomoc ženám a deťom, na ktorých bolo páchané násilie. Do projektu sú zapojené všetky bezpečné ženské domy na Slovensku, vrátane krízových centier.

Na webovej stránke www.venujradost.sk nájdete aj zoznam darčekov, ktoré si prajú na Vianoce deti, mamičky aj samotné zariadenia. Venovanú radosť potom stačí už len pekne zabaliť, označiť menom dieťatka alebo mamičky, a ak pridáte aj osobné venovanie, príde s vašim darčekom ešte viac radosti.

Darčeky je možné priniesť v termíne od 14.12.2020 do 18.12.2020 (okrem štvrtka 17.12.2020) v čase od 9.00 hod. do 15.00 hod. do Kancelárie sociálneho poradenstva na Jarkovú č. 24 do budovy MsÚ v Prešove (zodpovedný zamestnanec: Bc. Milada Antušová - 056/3100 556).

Do projektu sa zapojil aj bezpečný ženský dom MyMamy, o.z. v Prešove, ktorý poskytuje okrem odborných poradenstiev aj ubytovanie pre klientky, ktoré zažívali domáce násilie. Ich snahou je poskytnúť im bezpečný domov do času, kým sa môžu samé postaviť na nohy a začať nový plnohodnotný život. Klientky trávia čas v spoločnej obývačke a vzájomne si zdieľajú svoje príbehy. Veľmi by ich potešil spoločný televízor, prečítajte si o ich želaní viac - https://venujradost.sk/priania-domy/bezpecny-zensky-dom-presov/

Vaše prípadné otázky môžete adresovať prostredníctvom e-mailu info@venujradost.sk alebo telefonicky na čísle 0918 479 164.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK