Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Budova mestského úradu na Jarkovej ulici prešla rozsiahlou rekonštrukciou

Mesto Prešov úspešne ukončilo rekonštrukciou budovy Mestského úradu na Jarkovej ulici č. 24, vďaka ktorej sa výrazne zníži energetická náročnosť celého objektu. Investícia bola zrealizovaná s finančnou podporou Európskej únie.

Budova Mestského úradu na Jarkovej ulici č. 24 v Prešove dostala nový šat. Obnova bola zameraná na zníženie energetickej náročnosti objektu.

„Teší ma, že sa nám podarilo budovu obnoviť s finančnou podporou Európskej únie, ktorá pokrýva až 95% nákladov. Vďaka rekonštrukcii ušetríme značné množstvo energie a prispejeme tak k zníženiu negatívnych dopadov na životné prostredie, " uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

V rámci rekonštrukcie bola zateplená celá budova, vymenila sa stará strecha, pribudli nové okná, dvere a klampiarske prvky. Zároveň boli vymenené aj svietidlá a zmodernizovala sa sústava vykurovania. Obnova zahŕňala aj modernizáciu systémov chladenia a osadenie rekuperačnej jednotky.

Stavebné práce na objekte zrealizovala firma DAG Slovakia, a.s. Prešov. Celkové náklady na rekonštrukciu predstavujú 1 211 077,20 eur (vrátane DPH), z toho výška nenávratného finančného príspevku v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia je vo výške 1 150 523,34 eur. Mesto sa na rekonštrukcii podieľa sumou 60 553,86 eur.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK