Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Mimoriadna rada o pozemkoch na Sekčove

Mimoriadne zasadnutie mestskej rady, ktoré primátor Prešova Milan Benč zvolal na zajtra, sa bude zaoberať predajom pozemkov na Sídlisku Sekčov.

Pripomíname, že primátor sa rozhodol uznesenie zastupiteľstva z pondelka minulého týždňa o predaji za cenu dvetisíc korún za meter štvorcový pozemkov pre trnavskú akciovú spoločnosť EuroMax nepodpísať. Dôvodom je fakt, že mesto dostalo aj ponuku na odkúpenie spomínaných pozemkov za tritisíc korún od firmy Agoria Holding Bratislava. Celkove ide o ďalších 10 miliónov korún do mestskej kasy.

Keďže Agoria Holding nebola posudzovaná vo verejnej súťaži, pretože jej ponuku odstúpila jedna z mestom oslovených firiem, primátor uviedol, že si nechal posúdiť ich urbanistické riešenie územia. Pripravili ho na útvare hlavného architekta mestského úradu. \"Toto urbanisticko-architektonické riešenie predložím aj rade, aby sa povedalo, že či sú pre mesto dôležitejšie financie, alebo kvalita urbanistického riešenia\", uviedol primátor.

Zároveň informoval, že čo sa týka verejnej súťaže, najlepšie z nej vyšlo urbanistické riešenie prešovskej firmy Via reality, bolo lepšie ako riešenie EuroMax. \"Via Reality firma však nesplnila požiadavku ceny\", skonštatoval. Pripomíname, že mesto stanovilo cenu za meter štvorcový pozemku vo výške dvetisíc korún. Benč ešte zdôraznil, že podľa útvaru hlavného architekta mesta Agoria Holding nemá dobré architektonické riešenie, lebo ho dala iba na časť územia. Kdežto Via reality a EuroMax riešili celé územie Sekčova.

(PREŠOVSKÝ KORZÁR, 1. 8. 2006 - meš)

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK