PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19427/mesto_presov_pocas_vikendu_otvori_desiatky_odbernych_miest_na_antigenove_testovanie.html

Mesto Prešov počas víkendu otvorí desiatky odberných miest na antigénové testovanie

Mesto Prešov sa pripravuje na veľké víkendové testovanie na ochorenie COVID-19, ktoré bude súčasťou celoslovenského skríningového testovania. V dňoch 23. a 24.1.2021 bude dostupných niekoľko desiatok odberných miest zriadených mestom, kde sa bude testovať pomocou antigénových testov.

Mesto Prešov zriadi počas víkendu 23. a 24. januára 2021 viac ako 40 odberných miest na testovanie na ochorenie COVID-19. Tieto odberné miesta budú súčasťou celoplošného skríningového testovania, ktoré sa na Slovensku začalo 18. januára 2021.

Prešov ako jedno z 56 slovenských miest, ktoré sú členmi Únie miest Slovenska a žije v nich takmer 2 milióny obyvateľov, umožní svojim obyvateľom dať sa cez nasledujúci víkend otestovať. Je však absolútne nevyhnutné, aby štát splnil sľub a zabezpečil dostatok testov, certifikátov a bol pripravený pomôcť napríklad aj pri zabezpečení manažmentu odstraňovania vzniknutého odpadu.

Mesto Prešov zabezpečí ochranné pomôcky pre viac ako 80 administratívnych pracovníkov a viac ako 80 zdravotníkov, ktorí budú vykonávať odbery. Rovnako zabezpečíme dostatok dezinfekčných prostriedkov na všetky odberné miesta a následne aj dôkladnú dezinfekciu jednotlivých odberných miest každý deň po skončení testovania.

Bližšie informácie o odberných miestach a ďalšie dôležité pokyny poskytneme obyvateľom v priebehu tohto týždňa.

 
19.1.2021 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 1807 krát