Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Prešovčania môžu opäť rozhodnúť o tom, kto získa verejné ocenenia

Mesto Prešov vyzýva občanov, aby predkladali svoje návrhy na udelenie verejných ocenení mesta Prešov za rok 2020. Svoje návrhy na Cenu mesta Prešov a Opálové zrnko mesta Prešov môžu posielať do konca februára.

V ÝZVAMESTA PREŠOV

V zmysle článku 6 ods. 1 Štatútu udeľovania ocenení mesta Prešov

mesto Prešov vyzýva občanov

na predkladanie návrhov na udelenie verejných ocenení mesta Prešov za rok 2020:

CENA MESTA PREŠOV
OPÁLOVÉ ZRNKO MESTA PREŠOV

CENA MESTA PREŠOV je verejným ocenením, ktoré udeľuje mesto Prešov fyzickým osobám, právnickým osobám a kolektívom za vynikajúce tvorivé činy a dlhoročný mimoriadny prínos pre rozvoj mesta Prešov vo všetkých oblastiach spoločenského, hospodárskeho a kultúrneho života.

Udeľuje sa za vynikajúce tvorivé činy najmä v umeleckej, vedeckej, pedagogickej, výchovnej, technickej, publicistickej, hospodárskej, športovej a verejno - prospešnej činnosti, za propagáciu a zviditeľňovanie mesta Prešov doma i v zahraničí, za výnimočný čin pri živelných pohromách, požiaroch, povodniach a pri záchrane ľudských životov, zdravia, majetku občanov a mesta alebo za mimoriadny prínos a prezentáciu mesta Prešov na základe dlhodobej aktívnej, tvorivej a činorodej práce.

OPÁLOVÉ ZRNKO MESTA PREŠOV je verejným ocenením mesta Prešov pre najúspešnejšie podnikateľské subjekty pôsobiace na území mesta Prešov za mimoriadne aktivity v oblasti výroby, obchodu a služieb. Pri výbere podnikateľských subjektov sa zohľadňuje úroveň dosiahnutých výsledkov v ekonomickej oblasti, zamestnanosti, prílevu investícií, prínosu pre verejné financovanie, inovatívnosti a pod. , ako aj miera prínosu pre rozvoj a prezentáciu mesta prostredníctvom podnikateľskej činnosti.

Opálové zrnko sa nemôže udeliť podnikateľskému subjektu, ktorý je v konkurze alebo v likvidácii, má evidované nedoplatky voči mestu Prešov, zdravotným poisťovniam, Sociálnej poisťovni SR a miestne príslušnému daňovému úradu. Opálové zrnko sa nemôže udeliť ani podnikateľskému subjektu, ktorého štatutárny orgán alebo jeho člen bol alebo je právoplatne odsúdený za trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí s podnikaním, korupciou, poškodzovaním finančných záujmov európskych spoločenstiev, s legalizáciou príjmu z trestnej činnosti, prípadne porušil zákaz nelegálneho zamestnávania.

Návrhy na laureátov verejných ocenení mesta Prešov za rok 2020 môžu občania posielať písomne do 28. februára 2021 (vrátane) na adresu:

Mesto Prešov
Mestský úrad v Prešove
Referát kultúry a cestovného ruchu
Jarková 26
080 01 Prešov

Návrh na udelenie verejných ocenení mesta Prešov musí obsahovať:
- osobné údaje navrhovaného (meno, priezvisko, titul, dátum narodenia, adresa trvalého bydliska, v prípade kolektívu, inštitúcie, podnikateľského subjektu presný názov a sídlo zriaďovateľa),
- zdôvodnenie návrhu na udelenie Ceny mesta Prešov, Opálového zrnka mesta Prešov, podrobné zhodnotenie činnosti a dosiahnuté úspechy, za ktoré je navrhované ocenenie,
- kontaktné údaje navrhovateľa (najmä meno, priezvisko, korešpondenčná adresa, tel. č. , prípadne e-mailová adresa).

Podrobnejšie informácie o verejných oceneniach mesta Prešov a o podmienkach a postupe pri ich udeľovaní nájdete v Štatúte udeľovania ocenení mesta Prešov.

Pomôžte zviditeľniť tých, ktorých práca a konanie priniesli úspech a dobré meno nášmu mestu.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK