PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19456/presovska_nemocnica_spusta_vyjazdovu_ockovaciu_skupinu.html

Prešovská nemocnica spúšťa výjazdovú očkovaciu skupinu

FNsP J. A. Reimana Prešov spúšťa v rámci Vakcinačného centra FNsP J. A. Reimana Prešov tzv. výjazdovú očkovaciu skupinu. Jej cieľom je zaočkovať zamestnancov a klientov domovov sociálnych služieb (DSS).

Vo štvrtok 28. 1. 2021  očkovanie prebiehalo v DSS Barlička, pričom prihlásených bolo 44 klientov. V piatok prebieha vakcinácia v DSS Náruč a Harmónia s počtom 134 a 116 čakateľov na očkovanie.

Proces prihlasovania klientov DSS prebieha prostredníctvom Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny, to následne postúpi zoznamy MZ SR, ktoré osloví príslušné očkovacie centrá. Súčasťou výjazdového tímu je vždy lekár a sestra, ktorí zabezpečujú očkovanie. Očkovať sa bude vakcínou Moderna.

V pondelok 1. februára sú naplánované výjazdy aj do DSS Senior Sabinov (155 klientov) a DSS Brezovička-Sabinov (21 klientov).


Vakcinačné centrum vo FNsP J. A. Reimana nájdete TU.

Na čo sa pripraviť vo vakcinačnom centre?

- na kontrolu registrovaných údajov a základnej anamnézy, čím sa posúdi vhodnosť očkovania. Pacient podpisuje informovaný súhlas a dostane potvrdenie o očkovaní.
- na samotné očkovanie – pacient sa dostane k zdravotnej sestre na očkovanie do jednej z piatich očkovacích kójí,
- na odpočívaciu zónu – v nej pacient počká cca 15 minút pod lekárskym dohľadom.

Čo si treba so sebou priniesť?

- občianský preukaz
- kartu poistenca
- COVID pass
- doklad o zamestnaní (v prípade, že som zdravotník)
- alergici užijú antihistaminiká pred vakcináciou

Ďalšie užitočné informácie:
Čas strávený vo vakcinačnom centre je individuálny, záleží od mnohých faktorov. Pred vstupom do areálu nemocnice je potrebné prejsť tzv. tirážou pacientov, ktorej súčasťou je odmeranie telesnej teploty a následne získanie potrebného sivého náramku.

Vstup do areálu nemocnice je spoplatnený. Prvých 25 minút od odobratia parkovacieho lístka je parkovanie zdarma. Pacienti majú prvé 4 hodiny parkovania zdarma, doprovod 2 hodiny zdarma, avšak parkovací lístok musí byť potvrdený ošetrujúcim lekárom. Inak za každú začatú polhodinu účtujeme poplatok 40 centov.

O vhodnosti samotného očkovania sa poraďte so svojím obvodným lekárom, ktorý najlepšie dokáže zhodnotiť Váš zdravotný stav.

PhDr. Renáta Cenková, PhD. , MBA
hovorkyňa FNsP J. A. Reimana Prešov

 
29.1.2021 | Pridal: Redakcia PIS | COVID-19 | čítané: 2191 krát