Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

Mesto Prešov rozširuje testovanie aj pre súkromné a cirkevné materské a základné školy

Na 8 odberných miestach zriadených mestom Prešov za účelom návratu detí do škôl sa môžu otestovať aj rodičia detí, ktoré navštevujú súkromné alebo cirkevné materské školy, ako aj rodičia žiakov 1. stupňa súkromných alebo cirkevných základných škôl. Testovanie na mestských odberných miestach taktiež môžu využiť aj zamestnanci uvedeného typu škôl.

V meste Prešov je 6.2. a 7.2.2021 k dispozícii 8 odberných miest určených pre zamestnancov ZŠ, MŠ, ZUŠ a rodičov, respektíve zákonných zástupcov všetkých žiakov 1. stupňa ZŠ a detí, ktoré navštevujú materské školy. Testovanie môžu využiť aj zamestnanci a rodičia detí zo súkromných alebo cirkevných materských a základných škôl, ktorých sa týka prechod na prezenčnú výučbu od 8.2.2021.

Mesto Prešov žiada rodičov, aby testovanie využil len jeden zo zákonných zástupcov dieťaťa alebo žiaka, nakoľko kapacitné možnosti testovania v rámci odberných miest zriadených mestom sú obmedzené. K dispozícii je 8 odberných miest, ktoré sú otvorené v sobotu aj v nedeľu od 8:00 do 17:00 s výnimkou prestávky od 12:00 do 12:45.

Odberné miesta:

1. ZŠ Bajkalská (testovanie pre ZŠ Bajkalská, MŠ Bajkalská, MŠ Sabinovská, MŠ Čapajevova, ZUŠ Októbrová, ZUŠ J. Poschla, zamestnanci CVČ ABC)

2. ZŠ Šmeralova (testovanie pre ZŠ Šmeralova, ZŠ Prostějovská, MŠ A. Prídavka)

3. ZŠ Mirka Nešpora (testovanie pre ZŠ Mirka Nešpora, ZŠ Matice Slovenskej, MŠ Mirka Nešpora, MŠ Matice Slovenskej, MŠ Mukačevská, MŠ Volgogradská)

4. ZŠ Čsl. armády - Odborárska 30 (testovanie pre ZŠ Čsl. armády, MŠ Čsl. armády, MŠ Fraňa Kráľa, ZUŠ M. Moyzesa)

5. ZŠ Kúpeľná (testovanie pre ZŠ Kúpeľná, MŠ Budovateľská, MŠ Sládkovičova)

6. ZŠ Lesnícka (testovanie pre ZŠ Lesnícka, ZŠ Važecká, MŠ Važecká, MŠ Solivárska, MŠ Bratislavská)

7. ZŠ Šrobárova (testovanie pre ZŠ Šrobárova, ZŠ Májové námestie)

8. ZŠ Sibírska (testovanie pre ZŠ Sibírska, MŠ Haburská, MŠ Čergovská, MŠ Bernolákova, MŠ Zemplínska, MŠ Jurkovičova)

* Zamestnanci a rodičia detí zo súkromných alebo cirkevných ZŠ a MŠ sa môžu prísť otestovať na ktorékoľvek z uvedených odberných miest.

Počet čakajúcich osôb na testovanie na jednotlivých odberných miestach môžete sledovať na web stránke: https://www.somvrade.sk/aktualne-pocty-cakajucich/PO/

Registrujte sa vopred a nečakajte na výsledky na odbernom mieste

Na jednotlivých ZŠ budú môcť učitelia a zákonní zástupcovia žiakov využiť registračný systém na antigénové testovanie. Stačí vyplniť registračný formulár na web stránke https://trustoneapp.com/registration/slovakia/ a následne si stiahnuť aplikáciu do smartfónu. Do samotnej aplikácie sa každý užívateľ prihlási pomocou prístupových údajov, ktoré budú zaslané na e-mailovú adresu uvedenú pri registrácii.

Po prihlásení do aplikácie každý užívateľ uvidí svoj vlastný vygenerovaný QR kód, ktorým sa preukáže priamo na odbernom mieste. QR kód umožní pracovníkom na odberných miestach rýchlejšie vybaviť záujemcov o testovanie, vďaka čomu sa skráti aj doba čakania ľudí v radoch.

Výhodou pre všetkých občanov, ktorí sa zaregistrujú na testovanie prostredníctvom aplikácie bude aj to, že nemusia čakať na výsledky svojho testu na odbernom mieste, pretože certifikát s výsledkom nájdu krátko po odbere v elektronickej forme priamo vo svojej aplikácii TrustOne. V prípade potreby si môžu užívatelia odoslať svoj elektronický certifikát z aplikácie priamo na mail vo formáte pdf a pohodlne si ho vytlačiť. Na vyžiadanie dostanete certifikát aj v papierovej forme priamo na odbernom mieste.

Všetkým občanom, ktorí sa už pomocou aplikácie TrustOne zaregistrovali pri skríningovom testovaní v Prešove, ich QR kód v mobile platí naďalej a nemusia registráciu opakovať.

Pre zariadenia s iOS si môžete stiahnuť aplikáciu TrustOne tu:
https://apps.apple.com/nz/app/trustone-app/id1521999925

Pre zariadenia s Androidom si môžete stiahnuť aplikáciu TrustOne tu:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tefood.trustone&hl=sk&gl=US

Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK