Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Pamätná plaketa Rozumieme nadaným putuje do Prešova: Ocenenie získala skupina IMT Smile

Ocenenie celoslovenskej iniciatívy Rozumieme nadaným za rok 2020 si prevzala hudobná skupina IMT Smile. Pred ňou získal pamätnú plaketu slovenský režisér Juraj Jakubisko.

Organizácia bohatej ponuky aktivít pre nadané deti si vyžaduje spoluprácu s odborníkmi na výchovu a vzdelávanie nadaných, ale aj s osobnosťami kultúrneho a spoločenského života. „Je dobrým zvykom každoročne oceniť pamätnou plaketou Rozumieme nadaným ľudí, ktorí nám pomáhajú, spolupodieľajú sa na príprave, či samotnej realizácii našich projektov. Tento rok sa chceme poďakovať a oceniť hudobnú skupinu IMT Smile, “ upresnil Ľuboš Lukáč.

Iniciatíva Rozumieme nadaným oceňuje osobnosti a subjekty s prínosom pre nadaných žiakov každý rok. Tento rok je pamätná plaketa určená pre hudobnú skupinu IMT Smile. IMT Smile sú pätnástym oceneným. Rok predtým získal ocenenie známy slovenský režisér Juraj Jakubisko. Nadaní žiaci navštívili všetky koncerty a neostalo len pri tom „Spoluprácu a záujem IMT Smile o projekty určené nadaným deťom si nesmierne vážime. Ocenenie sme sa rozhodli udeliť na základe podpory aktivít pre nadané deti a projekty iniciatívy Rozumieme nadaným. Vďaka populárnej prešovskej hudobnej skupine sme spoločne s deťmi navštívili všetky ich koncerty v Prešove, bratia Táslerovci každoročne podporujú Logickú olympiádu pre nadané deti a veľmi nám pomohli pri realizácii množstva aktivít, naposledy v Klube nadaných detí Prešov, “ dodal koordinátor projektov Ľuboš Lukáč.

Celoslovenská iniciatíva Rozumieme nadaným patrí do portfólia projektov Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove. Prostredníctvom rozvojového programu zameraného na nadané deti ponúka množstvo rôznych školských i mimoškolských aktivít, projektov a podujatí. „Nadané deti majú špeciálne záujmy, netypické pre deti ich veku. Potrebujú náročnejšie výzvy. To je cieľom projektov, ktoré pre tieto deti pripravujeme, “ uviedol autor iniciatívy Rozumieme nadaným a špeciálny pedagóg Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove Ľuboš Lukáč.

Zoznam (doteraz) ocenených pamätnou plaketou Rozumieme nadaným:
IMT Smile (hudobná skupina), prof. Juraj Jakubisko (režisér), Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie, Bratislava: doc. PhDr. Vladimír Dočkal, CSc. , Centrum nadania, n.o. , Bratislava: PhDr. Jana Jurášková, PhD. , Mgr. Martina Mátychová, PhD. , Pedagogická fakulta Prešovskej univerzity, Prešov: prof. Ing. Jana Burgerová, PhD. , doc. RNDr. Alena Prídavková, PhD. , PaedDr. Lucia Mikurčíková, Ph. D. , BCBA, Organizačný výbor Logickej olympiády: Mgr. Renáta Kopilcová, Mgr. Ingrid Storinská, Základná škola, Lúčna 826/27, Vranov nad Topľou: PhDr. Irena Fazekašová, Základná škola, Šmeralova 25, Prešov: Mgr. Anna Petríková, Študenti SŠ: Ján Kolár (Hliník nad Hronom), Martin Klovanič (Prešov), Martin Žemlička (Prešov).

Mgr. Dušan Guman

Foto: IMT Smile

Mohlo by Vás zaujímať
V UNIVERZITNEJ KNIŽNICI OTVORILI INTERAKTÍVNU VÝSTAVU KRESIEB O STRATENOM DEDIČSTVE NAŠICH PREDKOV
Prešov 06. marec 2024 – V Univerzitnej knižnici Prešovskej univerzity v Prešove (UK PU) sa 5. marca konala vernisáž kresieb prešovskej výtvarníčky a vysokoškolskej pedagogičky Ivety Polák Čuchtovej. Na výstave pod názvom Stratené dedičstvo autorka predstavuje 22 kresieb, zobrazujúcich známych i menej známych bohov slovanskej mytológie, približuje kultúru, predstavy o svete i spôsob života dávnych Slovanov.
Začalo sa prihlasovanie do Logickej olympiády pre najmenších
Organizátori ohlásili spustenie registrácie do 9. ročníka Logickej olympiády pre najmenších. Jej cieľom je rozvíjať logické myslenie a zručnosti, ktoré budú predškoláci potrebovať pri vstupe do školy. Registrácia do súťaže, ktorá je určená predškolákom zo slovenských, ale aj českých materských škôl, sa začala 28. februára a potrvá do 30. apríla 2024.
Župná SPŠE Prešov je tretia najlepšia stredná odborná škola v SR
Inštitút INEKO zostavil rebríček slovenských škôl za školský rok 2022/2023. V aktuálnom ročníku hodnotenia sa na popredné miesto znovu prebojovala Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Prešove, ktorú zriaďuje Prešovský samosprávny kraj (PSK). Obhájila v ňom minuloročné tretie miesto. PSK má pritom v kategóriách gymnázií a SOŠ v TOP 10 až trojčlenné zastúpenie a medzi tridsiatkov najlepších celkovo sedem župných škôl.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK