Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Stanovisko Únie miest Slovenska k súkromným mobilným odberovým miestam

Mestá zároveň apelujú na vládu, aby čo najskôr prijala jednoznačnú a zrozumiteľnú stratégiu prípravy a zriadenia vakcinačných centier na Slovensku, aby zabezpečila dostatok vakcín a tiež ich rovnomernú distribúciu po celom území Slovenska.

Únia miest Slovenska
Únia miest Slovenska

Únia miest Slovenska (ÚMS) víta, že Ministerstvo zdravotníctva SR vypočulo našu požiadavku, že je nevyhnutné spružniť proces vzniku súkromných mobilných odberových miest (MOM). Situácia sa, v jednotlivých členských mestách ÚMS, zlepšuje. Zároveň však upozorňujeme, že sú mestá, a aj regionálne oblasti, kde tieto súkromné MoMky stále chýbajú. Tomuto problému čelí napríklad Nové Mesto nad Váhom, alebo región Hornej Nitry. Tu by štát mohol pomôcť napríklad výjazdovými mobilnými odberovými miestami.

Aj napriek maximálnemu vypätiu a aktuálnej zhoršujúcej sa epidemickej situácii, primátorky a primátori robia naďalej všetko preto, aby ochránili zdravie svojich obyvateľov. O to viacej v situácii, kedy sú, podľa informácie napríklad z mesta Košice, na pľúcnych ventiláciách napojené, žiaľ, už aj deti.

Mestá zároveň apelujú na vládu, aby čo najskôr prijala jednoznačnú a zrozumiteľnú stratégiu prípravy a zriadenia vakcinačných centier na Slovensku, aby zabezpečila dostatok vakcín a tiež ich rovnomernú distribúciu po celom území Slovenska. Osobitne v súvislosti s plánovaným očkovaním učiteľov. Mestá sú stále pripravené pomôcť a budú maximálne súčinné. Ich spoločným cieľom je ochrana zdravia obyvateľov Slovenska a čo najskorší návrat k bezpečnejšiemu a pokojnejšiemu životu v našich mestách.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK