PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19556/lupez_v_podchode.html

Lúpež v podchode

V podchode medzi autobusovou stanicou a železničnou stanicou v Prešove došlo v nedeľu (07.03.2021) v nočných hodinách k lúpežnému prepadnutiu. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove začal v prípade trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže.

Páchateľ pristúpil k 53 ročnej žene, ktorá sedela na zemi a chcel jej vziať cestovný kufor aj s vecami osobnej potreby. Žena sa chcela postaviť a brániť si svoje veci, no páchateľ do nej kopol v dôsledku čoho spadla na zem. Páchateľ túto situáciu využil, zmocnil sa jej kufra a utekal preč. Keď vychádzal z podchodu, bol zastavený hliadkou Mestskej polície Prešov, ktorá útočníka zadržala. Napadnutá žena utrpela pomliaždenie hlavy i pravého stehna. Policajná hliadka muža obmedzila na osobnej slobode a umiestnila do cely policajného zaistenia.

Na základe získanej dôkaznej situácie prešovský okresný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 26 ročnému mužovi z obce Chminianske Jakubovany za zločin lúpeže. Ak sa obvinenému vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

 
9.3.2021 | Autor: Jana Ligdayová | Polícia a záchranné zložky | čítané: 767 krát