Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

V kvalifikácií na ME 2021 vo volejbale chlapcov U17 v Zadare traja Prešovčania

Kým muži VK MIRAD UNIPO Prešov čakajú na štart svojej semifinálovej série play-off a dohrávku turnaja o Slovenský pohár, mládežníci už majú zahraničné povinnosti. Tréner slovenskej volejbalovej reprezentácie do 17 rokov Rastislav Filípek po dvoch zrazoch v Trenčíne nominoval na kvalifikáciu Majstrovstiev Európy v chorvátskom Zadare až troch kadetov prešovského klubu.

RD U17 pred Zadarom
RD U17 pred Zadarom

Pavol Anderko, Alexander Marcinko a Róbert Pijaček sa z dôvodu pandémie pripravovali individuálne pod dohľadom trénera Erika Digaňu a ten zhodnotil ich šance. „Pracovali sme s chlapcami v možnostiach, ktoré dovolila aktuálna situácia. Dvaja z nominovaných boli minulý rok u mňa na škole v športovej príprave a sú evidovaní aj v kádri mužov, kde absolvovali niekoľko tréningov. S ohľadom na prísne epidemické opatrenia a funkcionárske nariadenia, ktoré sa menia z hodiny na hodinu, to vidmi optimisticky. Poznám viacerých hráčov z nominácie. Sú to dobrí chalani a správne povahy. Keď ich nebude limitovať hlava, tak verím, že postúpia.“

Slovenských chlapcov čakajú v trojčlennej A-skupine kvalifikácie súboje s domácimi Chorvátmi a Slovincami. Víťaz turnaja postúpi priamo na šampionát do Albánska (10. - 18. júla 2021), do záverečnej II. fázy kvalifikácie (6. - 9. mája2021) preniknú zo zóny MEVZA ďalší štyria v konečnom poradí (tímy na 2. - 5. mieste).

Nominácia reprezentácie SR chlapcov do 17 rokov (roč. nar. 2005 a mladší) na turnaj zonálnej I. fázy kvalifikácie ME 2021 v chorvátskom Zadare (12. - 14. 3.): Lukáš Hlaváč, Matej Sýkora (obaja ŠVK Tatran Banská Bystrica), Adam Nemergut, Šimon Reľovský (obaja VKM Stará Ľubovňa), Jakub Brzáč, Tomáš Badáň (obaja VK OSMOS Prievidza), Pavol Anderko, Alexander Marcinko, Róbert Pijaček (všetci VK MIRAD UNIPO Prešov), Šimon Spišský (VK Junior 2012 Poprad), Branislav Skasko (TJ Slávia Svidník), Daniel Stríž (VKP Bratislava)

Realizačný tím:
tréner: Rastislav Filípek
asistenti trénera: Marek Kseňák, Daniel Bruch
asistent trénera a manažér tímu: Martin Májek
fyzioterapeutka: Daniela Chymičová

Zloženie skupín chlapcov U17 v Zadare:
A-skupina: Chorvátsko, SLOVENSKO, Slovinsko
B-skupina: Česko, Maďarsko, Rakúsko, Izrael

Program chlapcov SR U17 v A-skupine:
piatok 12. 3. : SLOVENSKO - Slovinsko (14.00), Chorvátsko - SLOVENSKO (17.30)

Alexander Marcinko

Alexander Marcinko
Pavol Anderko

Pavol Anderko
Róbert Pijaček

Róbert Pijaček
Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK