PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19574/den_otvorenych_dveri_na_presovskej_univerzite_z_pohodlia_domova.html

Deň otvorených dverí na Prešovskej univerzite z pohodlia domova

Deň otvorených dverí na Prešovskej univerzite v Prešove (PU) patrí medzi stredoškolákmi k obľúbeným a vyhľadávaným podujatiam. Univerzita neostane záujemcom o štúdium aj napriek epidemickej situácii ani tento rok nič dlžná. Deviaty ročník sa totiž uskutoční vo virtuálnom priestore v stredu 17. marca a sprostredkuje výber z toho najlepšieho, čo univerzita ponúka.

Dňa otvorených dverí na PU sa každoročne zúčastní viac ako dvetisíc stredoškolákov, ktorí majú záujem spoznávať vysokoškolské priestory, učebne i laboratóriá, ale predovšetkým získať všetky informácie o štúdiu na jednom mieste. Nebude tomu inak ani tento rok. Síce aktuálna situácia neumožňuje privítať záujemcov o štúdium priamo v priestoroch univerzity, z pohodila domova sa však budú môcť pripojiť na online DOD. „Záujemcovia sa budú môcť poprechádzať medzi jednotlivými fakultami, sledovať univerzitný i fakultné programy, pýtať sa na všetko, čo ich zaujíma,“ približuje prorektor PU Peter Adamišin, ktorý podujatie organizačne zastrešuje.

Trojhodinový program v prostredí MS Teams sa začne o 10:00 hod. úvodným slovom rektora univerzity, po ktorom bude nasledovať krátka virtuálna prehliadka univerzitného campusu. Predstavenie fakúlt bude prebiehať v čase od 10:15 do 11:00 hod., počas ktorého sa študentom prihovoria dekani, alebo prodekani všetkých fakúlt. Od 11:00 hod. budú môcť návštevníci virtuálneho podujatia „vstupovať“ do miestností jednotlivých fakúlt o ktoré majú záujem - po kliknutí na logá fakúlt z hlavnej web stránky podujatia. Tam sa im predstavia fakulty so svojím vlastným online programom a budú tiež pripravené odpovedať na všetky otázky zo strany študentov.

„Počas živého vysielania nie je nutná registrácia. Stačí, ak sa záujemcovia pripoja do schôdze a zadajú svoje meno, prípadne aj úplne anonymne. Pre sledovanie živých podujatí na mobilnom zariadení je vhodné použiť aplikáciu Microsoft Teams. Bez použitia aplikácie je to taktiež možné, len si vo webom prehliadači musia študenti zapnúť režim Web pre počítače,“ vysvetľuje Peter Adamišin. Študenti, ktorí sa počas DOD na podujatie zaregistrujú, majú možnosť zapojiť sa do súťaže o zaujímavé ceny.

Všetky potrebné informácie sú dostupné na webovej stránke: https://www.unipo.sk/dod/, prostredníctvom ktorej sa budú môcť záujemcovia zúčastniť aj DOD vo virtuálnom prostredí.

 
15.3.2021 | Autor: Anna Polačková | Vzdelávanie a školstvo | čítané: 1073 krát