PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19583/policajny_zbor_sleduje_na_socialnych_sietach_uz_viac_ako_1_000_000_uctov.html

Policajný zbor sleduje na sociálnych sieťach už viac ako 1 000 000 účtov

Slovenská polícia dosiahla míľnik necelé štyri roky po vzniku svojej prvej stránky na Facebooku. V Európe patrí medzi najsledovanejšie polície na sociálnych sieťach.

Policajný zbor dosiahol métu 1 000 000 užívateľských účtov, ktoré sledujú jeho jedenásť stránok na sociálnych sieťach na Facebooku a Instagrame.

„Aj keď samozrejme nejde o absolútne číslo, keďže veľa užívateľov sleduje viacero našich stránok naraz, veľmi ma teší tento dosiahnutý úspech na poli modernej komunikácie. Som zástancom modernizácie Policajného zboru, ktorá sa týka aj komunikácie s verejnosťou.“ povedal prezident Policajného zboru Peter Kovařík.

Sociálne siete Policajného zboru sú z hľadiska prepočtu na počet obyvateľov najsledovanejšie v Európe. Tento úspech bol dosiahnutý takmer s nulovými nákladmi na sponzoring príspevkov.

Pomyselná hlavná stránka polície „Polícia Slovenskej republiky“ vznikla v apríli 2017. V priebehu pár mesiacov sa stala najsledovanejšou stránkou spomedzi všetkých štátnych inštitúcií. Doposiaľ sa jej podarilo pritiahnuť viac ako 400 000 sledovateľov. Hranicu 222 000 fanúšikov už prekonal policajný účet na Instagrame, ktorý tento rok oslávi dva roky od založenia. Popularite sa teší aj špecializovaná stránka Hoaxy a podvody – polícia SR s viac ako 100 000 sledovateľmi. Zvyšný počet odoberateľov obsahu si rozdeľuje osem stránok v pôsobností krajských riaditeľstiev.

„Sociálne siete sú pre nás nástrojom, ktorý používame nielen na budovanie nášho dobrého mena, ale aj ako preventívne pôsobenie na verejnosť či napríklad na približovanie policajnej práce z ľudskejšieho hľadiska, “ dodal prezident Policajného zboru.

Sociálne siete Policajného zboru okrem modernej, miestami humornej stránky, dokázali, že sú užitočným nástrojom pre naplnenie známeho hesla – pomáhať a chrániť. Počas svojej takmer štvorročnej histórie sa pričinili o vypátranie viacero nezvestných a hľadaných osôb vrátane člena skupiny takáčovci, sprostredkovali dôležité informácie od občanov pre vyšetrovateľov týkajúcich sa vyšetrovania trestnej činnosti, poskytli pomoc občanom v núdzi a priamo sa v niekoľkých prípadoch podieľali na záchrane ľudských životov, dennodenne pôsobili preventívnym spôsobom či už na vodičov alebo seniorov, prostredníctvom špecializovaných kampaní ochránili potenciálne obete od straty financií do rúk podvodníkom, priniesli kľúčové informácie týkajúce sa mimoriadnej situácie v súvislosti s pandémiou Covid-19, venovali sa stovkám dezinformácií a ich vysvetľovaniu, uspeli v ankete organizovanej súkromným sektorom, zožali uznanie od zahraničných kolegov a mnoho iného.

Policajný zbor ďakuje verejnosti za jej priazeň na sociálnych sieťach, a predovšetkým za prípady, kedy občania efektívne využili svoje účty, kontaktovali políciu a zásadne sa tak podieľali na pomoci druhým či odhaleniu trestnej činnosti.

Policajný zbor na sociálnych sieťach a počet sledovateľov k 18.3.2021:

www.facebook.com/policiaslovakia - 425 836
www.facebook.com/KRPZBA - 63 743
www.facebook.com/KRPZTT - 24 989
www.facebook.com/KRPZNR - 33 600
www.facebook.com/KRPZTN - 18 656
www.facebook.com/KRPZZA - 26 017
www.facebook.com/KRPZBB - 30 706
www.facebook.com/KRPZPO - 27 894
www.facebook.com/KRPZKE - 41 068
www.facebook.com/hoaxPZ - 105 561
www.instagram.com/policiaslovakia - 222 328

SPOLU: 1 020 398

 
18.3.2021 | Autor: Michal Slivka | Polícia a záchranné zložky | čítané: 776 krát