Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Vo Veľkom Šariši nájdené zbrane

V sobotu (20.03.2021) podvečer na tiesňovú linku 158 bolo mužom z mesta Veľký Šariš, časť Kanaš oznámený nález zbrane v katastrálnom území tohto mesta.

Veľký Šariš - strelné zbrane
Veľký Šariš - strelné zbrane

Polícia vykonala obhliadku miesta. Boli nájdené a zaistené tri krátke guľové zbrane aj so zásobníkmi bez streliva a dve hlavne krátkej guľovej zbrane nezistených výrobných značiek. Držba týchto zbraní podlieha povoľovaciemu konaniu a evidenčnej povinnosti v zmysle zákona o strelných zbraniach a strelive. Tieto zbrane aj so zásobníkmi zatiaľ neznámy páchateľ ponechal zabalené v plastovom kufríku vo voľne prístupnom lesnom poraste. Kufrík bol nájdený náhodne prechádzajúcim mužom, ktorý tento nález oznámil.

Zaistené zbrane budú zaslané na ďalšie kriminalistické skúmanie. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove začal trestné stíhanie vo veci zločinu nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami. Zákon pri tomto trestnom čine stanovuje pre páchateľa trestnú sadzbu odňatia slobody na tri až osem rokov.

Mohlo by Vás zaujímať
Opitý vodič nebol držiteľom vodičského preukazu
29 ročný muž z Veľkého Šariša včera (09.04.2024) v skorých ranných hodinách viedol osobné vozidlo napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu.
CÚ Prešov zaistil 1634 falzifikátov v hodnote 13 000 eur
Prešov - 09.04.2024: Predaj napodobenín a neevidovanie tržby v pokladnici odhalili kontroly Colného úradu (CÚ) Prešov v prvom štvrťroku tohto roka u podnikateľov. Celkovo bolo zaistených 1 634 kusov falzifikátov v hodnote viac ako 13 000 eur. Pri kontrolách e-kasy colný úrad uložil pokuty vo výške takmer 11 000 eur.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK