Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Protitankovú strelu doviezol autom na políciu!

Včera (28.03.2021) o pol druhej popoludní sa osobne dostavil na Obvodné oddelenie Policajného zboru v Stropkove 60 ročný miestny muž a doniesol protitankovú strelu.

Stropkovčan túto muníciu našiel počas prechádzky v lesnom poraste v katastri obce Vyšný Hrabovec. Predpokladal, že ide o vojenskú muníciu a tak ju naložil do svojho osobného auta a doviezol na políciu. K munícii bol okamžite privolaný krajský pyrotechnik, ktorý určil, že ide o protitankovú strelu Panzerschrenk a túto za dodržania všetkých bezpečnostným opatrení zaistil a následne na bezpečnom mieste zneškodnil odstrelom.

Polícia opakovane apeluje na občanov, že pri náleze akéhokoľvek predmetu, ktorý by mohol byť muníciou alebo jej súčasťou, aby s týmto predmetom za žiadnych okolností nemanipulovali. Je potrebné miesto nálezu označiť a okamžite to oznámiť na polícii. Ale nikdy nemanipulovať s muníciou! Munícia napriek jej veku stále môže byť funkčná a preto pre človeka životu nebezpečná!

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK