PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19612/opatrenia_pocas_velkonocnych_sviatkov.html

Opatrenia počas veľkonočných sviatkov

Polícia, s cieľom zefektívnenia preventívno-bezpečnostných kontrol a kontrol dodržiavania karanténnych opatrení na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19, prijala opatrenia počas veľkonočných sviatkov, ktoré začnú zajtra, 1. apríla a platiť budú do pondelka polnoci.

Opatrenia na hraniciach: kontroly non stop
Policajti budú vykonávať intenzívnu kontrolu karanténnych povinností osôb a dodržiavania obmedzenia pohybu a pobytu zákazom vychádzania po vstupe na územie Slovenskej republiky cez vnútorné hranice na hraničných priechodoch s Rakúskou republikou, Maďarskom, Poľskou republikou a Českou republikou. Skontrolujú posádky všetkých osobných motorových vozidiel, vozidiel hromadnej dopravy a peších cestujúcich, ktorí budú prichádzať na územie Slovenskej republiky. Tieto kontroly budú nepretržite 24 hodín na všetkých otvorených hraničných priechodoch. Uzavreté hraničné priechody budú policajti monitorovať aj naďalej.

Veľkonočné sviatky tento rok inak: kontroly aj na hraniciach okresov
Aj polícia apeluje na verejnosť, aby sa riadili bodmi navrhovanými konzíliom odborníkov s názvom „Veľkonočné desatoro konzília odborníkov“. Veľkonočné sviatky budú tento rok špeciálne. S cieľom čo najviac minimalizovať šírenie ochorenia COVID – 19 policajti budú od zajtra až do pondelka polnoci prísnejšie kontrolovať hranice medzi okresmi, zvýšime intenzitu kontrol najmä v tzv. čiernych okresoch. Do opatrení nasadíme maximálny počet policajtov v uniformách aj v civilnom oblečení. Pomáhať im budú aj príslušníci Ozbrojených síl SR.

Opatrenia v doprave: v kontrolách nepoľavíme
V kontrolách na odhaľovanie vodičov porušujúcich zákon nepoľavíme, naopak, s prichádzajúcim veľkonočným obdobím, budú kontroly naďalej prísne a intenzívne.
Veľký dôraz kladieme na dopravné kontroly a snahu eliminovať čo najviac vodičov pod vplyvom alkoholu či inej návykovej látky z cestnej premávky. Napriek tomu, že policajti plnia primárne úlohy v súvislosti s pandemickou situáciou, zameriavame sa aj na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a práve vďaka každodenným kontrolám dokážeme odhaliť tých, ktorí zákony porušujú.

Všetci spoločne veríme, že ak prežijeme tohtoročné veľkonočné sviatky v obmedzenom režime, čoskoro sa opatrenia uvoľnia. Sme v tom spolu, ďakujeme, že nám pomáhate.

 
31.3.2021 | Autor: Denisa Bárdyová | Polícia a záchranné zložky | čítané: 992 krát