PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19624/duchapritomna_dochodkyna_sa_nedala_podvodnikom_oklamat.html

Duchaprítomná dôchodkyňa sa nedala podvodníkom oklamať

Vyšetrovateľ v Kežmarku začal trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu, ku ktorému malo dôjsť 18.02.2021 v tomto meste.

Neznámy muž zavolal na pevnú linku 81 ročnej pani Anny a predstavil sa ako zdravotný pracovník. Pani oslovil menom i priezviskom a informoval ju, že jej syn je chorý, leží na pľúcnej ventilácii, jeho zdravotný stav je vážny a neodkladne potrebuje liek, presne injekciu v hodnote 10.000, -Eur. Tie peniaze od pani aj požadoval. Oslovená dôchodkyňa uviedla, že toľko peňazí pri sebe nemá. Muž jej navrhol aby šla do banky, že jej zavolá taxík. Žene sa táto situácia nepozdávala a volajúcemu povedala, že je podvodník a žiadne peniaze mu nepošle! Muž sa ju napriek jej veľmi obozretnej reakcii snažil presvedčiť aby predsa len šla do banky a aby neukončila hovor.
Pani Anna zavolala suseda, ktorý tento hovor rýchlo ukončil. Oslovená duchaprítomná dôchodkyňa okamžite zavolala synovi a zistila, že je v poriadku. Páchateľ chcel uviesť pani Annu do omylu a spôsobiť jej tak škodu vo výške 10.000, -Eur, hrozí mu trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Ide o krásny prípad kedy si pani napriek zlej správe, ktorú jej páchateľ sprvu uviedol, zachovala chladnú hlavu a nenechala sa oklamať. Pozor na podvodníkov, využívajú túto situáciu s COVID-19 a zneužívajú náš strach i obavy o našich blízkych!

 
8.4.2021 | Autor: Jana Ligdayová | Polícia a záchranné zložky | čítané: 937 krát