PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19630/presovske_skolky_a_skoly_otvorili_svoje_brany_pre_viac_ako_polovicu_deti_a_ziakov.html

Prešovské škôlky a školy otvorili svoje brány pre viac ako polovicu detí a žiakov

Materské a základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov otvorili 12. apríla 2021 svoje brány pre všetky deti a všetkých žiakov 1. stupňa. Do lavíc si sadlo viac ako 75% žiakov 1. - 4. ročníka. Žiaci druhého stupňa pokračujú v dištančnej forme výučby.

Mesto Prešov otvorilo v pondelok 12. apríla 2021 všetky materské a základné školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti, s výnimkou MŠ Zemplínskej, ktorá zostáva aj naďalej zatvorená.

Do prešovských materských škôl nastúpilo 1620 detí z celkového počtu 2501. Do lavíc na 1. stupni ZŠ si sadlo 2896 žiakov z celkového počtu 3820.

Žiaci 1. stupňa základných škôl sa učia prezenčne, no je potrebné, aby sa naďalej preukazovali čestným prehlásením o bezinfekčnosti zákonného zástupcu. Žiadna zo škôl aktuálne neeviduje nedostatok pedagógov.

Žiaci druhého stupňa naďalej pokračujú v dištančnej forme výučby, s výnimkou piatich prešovských škôl, kde sa žiaci učia aj v menších skupinkách v zložení 5 žiakov + 1 pedagóg.

Žiaci 3. a 4. ročníka na ZŠ Važeckej a ZŠ Prostějovskej sú testovaní pomocou kloktacích testov. V prípade, že sa od pondelka 19. apríla 2021 otvoria všetky triedy, mesto Prešov ako zriaďovateľ bude pri odberoch spolupracovať aj so študentmi zdravotníckych škôl v Prešove.

 
12.4.2021 | Pridal: Redakcia PIS | Vzdelávanie a školstvo | čítané: 652 krát