PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19640/mesto_presov_je_o_krok_blizsie_k_startu_hokejovej_extraligy_na_zrekonstruovanom_zimnom_stadione.html

Mesto Prešov je o krok bližšie k štartu hokejovej extraligy na zrekonštruovanom zimnom štadióne

Mestská rada schválila návrh Memoranda o spolupráci pri zabezpečení hokejovej extraligy v Prešove. Najvyššia hokejová súťaž v SR by sa mohla hrať na prešovskom zimnom štadióne už v najbližšej sezóne 2021/2022. Návrh memoranda bude koncom apríla predložený do mestského zastupiteľstva.

Do Prešova by sa mohla po 23 rokoch vrátiť hokejová extraliga. Jej dejiskom by sa mal stať od septembra 2021 novo zrekonštruovaný zimný štadión. Vyplýva to z návrhu memoranda o spolupráci medzi mestom Prešov a budúcim partnerom. Tento záujemca má na štadión priniesť hokejový klub, ktorý bude mať sídlo v Prešove a ponesie názov „HC Slavia Prešov“. Hokejový klub by mal v zmysle memoranda odohrať na prešovskom štadióne minimálne sezónu 2021/2022. „Vlani sme úspešne ukončili najzložitejšiu a najrozsiahlejšiu rekonštrukciu zimného štadióna v rámci prvej etapy v jeho vyše 50 ročnej histórii. Teraz nastal čas, aby sa na ľadovú plochu vrátil kvalitný hokej, ktorý do Prešova jednoznačne patrí. Schválenie memoranda o spolupráci v mestskej rade je potvrdením toho, že máme vážny záujem dotiahnuť rokovania so záujemcom z Banskej Bystrice do úspešného konca, “ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Mesto Prešov v budúcnosti počíta aj s realizáciou druhej etapy rekonštrukcie štadióna, ktorá bude zahŕňať stavebné úpravy a ďalšie prvky nevyhnutné pre moderný a plne funkčný hokejový stánok. Všetky ďalšie práce na zimnom štadióne však chceme realizovať bez obmedzenia jeho prevádzky.

Úlohou mesta Prešov je aktuálne zabezpečiť dovybavenie štadióna niekoľkými novými prvkami tak, aby spĺňal technické podmienky pre najvyššiu hokejovú súťaž, ktorou je TIPOS Extraliga SR. Prešovské mestské zastupiteľstvo na tento účel ešte začiatkom roka schválilo 350-tisíc eur. V prípade úspechu projektu Extraligy SR v Prešove chce mesto spolu s budúcim partnerom vyvinúť úsilie, aby najvyššia hokejová súťaž zostala v Prešove aj v ďalších sezónach.

Zároveň chceme ubezpečiť všetkých hokejových fanúšikov, že štart extraligy v Prešove žiadnym spôsobom neohrozí fungovanie hokejového A mužstva v Banskej Bystrici v rámci budúcej extraligovej sezóny.

 
15.4.2021 | Pridal: Redakcia PIS | Šport | čítané: 985 krát